Pazarlama Stratejileri

Planports Ekibi 19.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1121 kere okundu



PAZARLAMA STRATEJİLERİ

Pazarlama Reklamdan Daha Fazlasıdır
Pazarlama ve reklam eş anlamlı değildir ve 'birkaç reklam yerleştirmek' asla küçük bir işletmenin başarılı olması için ihtiyaç duyduğu işleri yapmaz. Pazarlama bir olay değil, bir süreçtir. Pazarlama hedeflerini planlamayı ve bunlara ulaşmak için (genellikle bir dizi) pazarlama stratejisini uygulamayı içerir.
Şimdi, bu pazarlamanın karmaşık bir süreç olması gerektiği anlamına gelmez. Fakat bu, neye ulaşmak istediğinizi bilmek ve çalışmak zorunda olduğunuz anlamına gelir. İşte müşterilerinizi ve satışlarınızı artırmak için kullanabileceğiniz temel pazarlama stratejileri;
1) Evinizde, kiralık bir mekanda ya da yerel bir eğitim kurumu aracılığıyla, ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgili bazı ücretsiz sınıflar / atölyeler sunun. Belirli kitleleri veya olayları hedefleyin. Örneğin, boncuk işi yapan biri Boncuklu Yılbaşı Projeleri veya Kızlar için Boncuklama konusunda özel atölyeler sunabilir. Bir yoga eğitmeni, Erkekler için Yoga veya Yaşlılar için Yoga gibi sınıflar sunabilir.
2) Yerel işletme organizasyonlarına ve gruplara katılın. Ev tabanlı iş grupları gibi birçok gruba katılmak ucuzdur ve pazarlamaya faydaları çok büyüktür. Sizi ve ne yaptığınızı öğrenmeye başladıklarında, grubunuzdaki diğer iş adamları işinizden başkalarına bahsedecek ve hatta size tavsiyelerde bulunacaktır. Yerel işletme organizasyonları, özel Pazar günleri veya diğer etkinlikler düzenlemek gibi bazı kooperatif pazarlama stratejileri oluşturmak ve bunlara katılmak için harika fırsatlardır.
3) Hayırsever bir etkinlikte ön planda olmaya çalışın. Bunun gibi olaylar için çok fazla geri dönüş alabilirsiniz. Bu da yeni müşterilere dönüşebilir.
4) Kendi blogunuzu oluşturun ve bunu ürünleriniz ve hizmetlerinizle ilgilenecek bir kitle oluşturmak için kullanın. Blog oluşturmak web sitesi oluşturmaktan daha kolaydır. İşletmenizle ve işinizle ilgili konular hakkında düzenli olarak yazılar yazın. Bu şekilde diğer blogcular, iş adamları ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurmaya başlayacaksınız.
5) Sosyal medyaya katılın ve aktif olarak kullanın. Sosyal medyayı tanımak ve kullanmak için zamanınız varsa , bu fırsatı kaçırmayın. İşletmeniz özellikle doğada görsel ise, Instagram en mantıklı sosyal medya aracı olabilir, ancak yalnızca sınırlı bir zamana ve görsel malzemeye sahipseniz Twitter’ı seçin çünkü kullanımı çok hızlı ve kolay. Temel pazarlama stratejileri konusunda, yalnızca ürününüzü tanıtmak için değil, yaptığınız şeyle ilgilenebilecek benzer düşünen kişileri bulmak ve sohbet etmek için de yine sosyal medyadan yararlanın.
6) Yönlendirmeler isteyin. Tavsiye istemek, bu makaledeki tüm pazarlama stratejilerinin en kolay ve en az zaman alan ürünüdür.
Reklamda yanlış olan bir şey yok. Sadece çoğu durumda koordineli bir pazarlama planının bir parçası olmadığı sürece etkili olmaz. Pazarlamayı bir ip olarak düşünün ve reklamı da ipin bir parçası olarak. Bir iplikçik ipi ne kadar güçlü olabilir?
Yukarıdaki stratejilerle birlikte reklamcılık gibi temel pazarlama stratejilerinin bir karışımı, istediğiniz pazarlama sonuçlarını elde etmenizi sağlayacaktır. Bu pazarlama stratejilerinden hiçbiri bir gecede müşteri ordularını çekmeyecektir, ancak iyi bir ürün veya hizmetiniz olduğunu varsayarsak, bunları yaparsanız ve sürekli çalışırsanız, müşteri ve satışlarda bir artış göreceksiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM