Pazarlama Teknikleri

Planports Ekibi 08.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1058 kere okundu



PAZARLAMA TEKNİKLERİ

İnsanların dikkatini çeken ve satın alma kararları almalarını sağlayan herhangi bir şey pazarlama yapmaktır; bu, işletmeniz için bir pazarlamacı olarak neredeyse sınırsız seçenek yelpazesine sahip olmanız anlamına gelir. Akıllı telefonunuzda izlediğiniz film fragmanı veya en sevdiğiniz giyim mağazasında kullandığınız sadakat kartı... Bununla birlikte, birçok küçük işletmenin başarıyla kullandığı pazarlama türleri listesi aşağıda yer almaktadır.
  • Reklam: Tanımlı bir sponsor tarafından ödenen ikna edici bir mesajı içerir. Reklam, internetteki geçiş reklamlarından, duvarlardaki afişlere kadar birçok şekil alabilir.
  • Satış Ortaklığı: Diğer kişilerin ürünlerini kendi blogunuzda veya web sitenizde satma komisyonu hazırlayın. Bağlı kuruluş pazarlamasının en büyük avantajı, ürünleri yaratma, depolama ve nakliye yükünden kurtarmanızdır. Göreviniz sitenize gelen trafiği olabildiğince artırmak, böylece artan komisyondan faydalanabilmektir.
  • Marka Pazarlaması: Şirketinizin markası, bir tüketicinin şirketinizi, hizmetinizi veya ürününüzü düşündüğü veya duyduğunda hissettiği algıdır. Marka pazarlaması, müşterilerinizin aklında, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi sürekli olarak seçmelerini sağlayacak olumlu bir algı oluşturmaktan ibarettir.
  • İş Ağı: Karşılıklı yararınız ve desteğiniz için işinize yararı olabilecek diğer insanlarla ilişkiler kurmayı deneyin. İşletme ağı, birçok küçük işletme  için müşteri tabanı oluşturmaya yarayan harika bir yoldur.
  • İçerik Pazarlaması: Potansiyel alıcıları ürünlerinize veya hizmetlerinize çekecek ilgi çekici içerik oluşturma ve ardından bu içeriği, potansiyel müşterilerin göreceği, etkileşime gireceği ve ürünlerinize veya hizmetlerinize yönlendirileceği içerikler oluşturun. Blog oluşturma, çoğunlukla içerik pazarlaması olarak kullanılır.
  • Müşteri Hizmetleri: Müşterilerle yalnızca ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde değil, beklentilerini aşacak şekilde etkileşimde bulunun. İyi müşteri hizmeti sadece müşterileri geri getirmez, aynı zamanda yenilerini de çeker.
  • Doğrudan Pazarlama: Doğrudan potansiyel, mevcut veya eski müşterilere kişisel olarak (bir telefon görüşmesinde olduğu gibi) veya kitle iletişim araçlarından (örneğin bir reklam ajanslarında) ulaşmaktadır. El ilanları, soğuk aramalar, kapıdan kapıya talepler, satış mektupları, e-posta yoluyla gönderilen kuponlar… hepsi kendilerine ait olan pazarlama kategorisidir.
  • İhracat Pazarlaması: Kendi ülkeniz dışındaki ürünleriniz veya hizmetleriniz için pazarlar bulmak ve ürünleriniz veya hizmetlerinizle küresel tüketicileri ilgilendirmek için bir plan oluşturmak ve satın almaya karar verdiklerinde ürün veya hizmetlerinizi başarılı bir şekilde dağıtmaktır.
  • Çevrimiçi Pazarlama: Ürün ve hizmetleri satmak için dijital ağları (internet ve cep telefonu ağları gibi) kullanmaktır. Doğrudan Pazarlama gibi, bu pazarlama türü de dahil olmak üzere büyük bir kategoridir:
  •  Halkla İlişkiler: Medyayı şirketinize, ürünlerinize veya hizmetlerinize olumlu baskı yapma imkanı vererek şirketinizin güçlü bir kamu imajını oluşturmaktır. Reklam ve halkla ilişkiler arasındaki büyük fark budur. Kapsama ücretini ödeyemezsiniz; onu kazanmak zorundasınız. Ve şirketiniz, reklam verirken yaptığınız mesaj üzerinde de aynı kontrole sahip değildir; olumsuz reklamlarla uğraşmaya da hazırlıklı olmalısınız.
  • Tavsiye Pazarlama: Müşterilerinizden diğer olası müşterileri size yönlendirmelerini isteyerek işinizin müşteri tabanını oluşturmaktır. Memnun müşterilerden yönlendirmeleri almak, satış potansiyelinizi büyük ölçüde azaltarak size nitelikli potansiyel satışlar sağlayabilir.
  • Ticaret Fuarı Pazarlaması: Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanıtmak için ticari fuarlarda sergi kullanmak.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM