Örgütsel Performans Nedir?

Planports Ekibi 02.11.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 5099 kere okundu

ÖRGÜTSEL PERFORMANS NEDİR?

Örgütsel performans, bir şirketin performansının amaçlarına ve hedeflerine göre analiz edilmesini içerir. Başka bir deyişle, örgütsel performans, amaçlanan çıktılarla karşılaştırıldığında gerçek sonuçları veya çıktıları içerir. Analiz, ilk önce hissedar değeri performansı; ikincisi, finansal performans; ve üçüncüsü, piyasa performansıdır.Stratejik planlayıcılar da dahil olmak üzere birçok profesyonel tür kurumsal performansa odaklanır.Terimin ' örgütsel etkinlik ' ile benzer bir anlamı vardır. Bununla birlikte, 'örgütsel etkinlik' daha geniş bir alanı kapsamaktadır.
İki kelimenin anlamına bakalım. ' Örgütsel ', 'örgüt' sıfatıdır. Bir organizasyon, belirli bir amacı olan organize bir birey grubudur.
' Performans ', bir işlevi veya görevi gerçekleştirme işlemi veya eylemidir. Bunu, kişinin bu işlevi ne kadar başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğiyle ilgili olarak algılıyoruz.
İki kelimeyi bir araya getirdiğimizde, yani örgütsel performans, ne anlama geliyor? Pitcher Partners göre:
“Organizasyon performansı, belirli bir amacı olan organize bir insan grubunun bir işlevi nasıl yerine getirdiğiyle ilgilidir.”
“Temel olarak, örgütsel performans ve başarılı sonuçların elde edilmesine atıfta bulunurken bahsettiğimiz konu budur.”

Kurumsal performans

Aşağıda kurumsal performansı oluşturan üç ana alanın açıklaması yer almaktadır.

Finansal performansFinansal performans, bir şirketin faaliyetlerini ve politikalarını parasal terimlerle ölçmek anlamına gelir. Başka bir deyişle, dolar cinsinden, sterlin, euro vb.Bir şirketin finansal performansının ne kadar iyi olduğunu varlıkların geri dönüşüne ve yatırım geri dönüşüne bakarak görebiliriz. Katma değeri ölçerek finansal performansını da ölçebiliriz.

Market performansı

Piyasa performansı, bir şirketin veya ürünün pazarda ne kadar iyi performans gösterdiğini ölçer. Başka bir deyişle, bir ürünün pazar payının artmış olup olmadığı, ürün yükseltmelerinin satışları artırmasına yardımcı olması durumunda kullanılır.Özellikle tüm şirketten ziyade bir üründen bahsederken 'ürün pazarı performansı' diyoruz.

Hissedar değeri

Hissedar değeri performansı, bir şirketin hissedarlarını ne kadar zenginleştirdiğine bakar. Aslında, çoğu kişi bunun nihai organizasyonel performans ölçütü olduğunu söylüyor.Hissedar değeri maksimize etme ve hissedar değer modeli, hissedar değer ile aynı anlama gelir.Hissedar değeri, bir şirketin pazar kapitalizasyonunu da ifade edebilir.
Serbest piyasa kapitalist sistemindeki inananlar, hissedar değerinin üst yönetimin birinci önceliği olması gerektiğini söylüyor.
BusinessDictionary.com'a göre, organizasyonel performans:
“Bir şirketin performansının amaç ve hedeflerine göre analizidir.”

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM