Pazarlama Çeşitleri

Planports Ekibi 18.05.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 11469 kere okundu
PAZARLAMA ÇEŞİTLERİ

1. Hesap Tabanlı Pazarlama
Hesap tabanlı pazarlama (ABM), ekiplerin bireysel müşterileri kendi pazarları gibi gördükleri, hiper odaklı bir pazarlama stratejisidir. Pazarlama ekipleri, bir bütün olarak endüstriden ziyade içerik oluşturur, etkinlikler düzenler ve bu hesapla ilişkili kişilere adanmış tüm kampanyaları başlatır.
2. Satın Alma Pazarlama
Satın alma pazarlaması, arama motoru optimizasyonu, freemium ürünleri, eğitim merkezleri, ücretli reklamcılık, metin yazarlığı, dönüşüm oranı optimizasyonu, müşteri adayı oluşturma kampanyaları ve müşteri adayı optimizasyonu yoluyla web sitenize yeni ziyaretçiler çekmekte ve yönlendirmektedir.
3. Satış Ortaklığı
Bağlı kuruluş pazarlaması, bir çevrimiçi perakendecinin, çevrimiçi perakendecilerin ürünlerinden birinin tanıtımını yaptığı her bir müşteri için komisyonlu bir web sitesini ödüllendirmesidir. Genellikle bir ortak olarak adlandırılan web sitesi, yalnızca promosyonları bir satış gerçekleştirdiğinde ödenir.
4. Marka Pazarlama
Marka pazarlaması, markanızın genel algısını şekillendirir ve hikaye anlatımı, yaratıcılık, mizah ve ilham yoluyla hedef kitlenizle duygusal bir bağlantı kurar.
5. Buzz Pazarlama
Buzz pazarlama, markanın başlatmak üzere olduğu ürün veya hizmet için ağızdan ağıza pazarlama ve beklenti oluşturmak için canlandırıcı yaratıcı içerikler, etkileşimli etkinlikler ve topluluk etkileyicilerinden yararlanan viral bir pazarlama stratejisidir.
6. Kampüs Pazarlama
Kampüs pazarlaması, kolej öğrencilerini markanız için kampüs elçisi haline getirmek için işe alıyor. Genelde ürünlerinizi veya hizmetlerinizi kampüs çevresine stantlar kurarak veya eşantiyonları sunarak diğer öğrencilere pazarlar.
7. Neden Pazarlama
Sebep pazarlama, aynı anda toplumu iyileştirmeyi ve hayırsever bir amacı destekleyerek ve destekleyerek bir markanın farkındalığını arttırmayı amaçlayan bir tür kurumsal sosyal sorumluluk türüdür.
8. İçerik Pazarlama
İçerik pazarlaması, hedef kitlenize içerik oluşturma, yayınlama ve dağıtma işlemidir. Bir içerik pazarlama programının en yaygın bileşenleri, sosyal medya ağları, bloglar, görsel içerik ve araçlar, e-kitaplar veya web seminerleri gibi premium içerik varlıklarıdır.
9. Bağlamsal Pazarlama
İçeriğe dayalı pazarlama, çevrimiçi tarama davranışlarına bağlı olarak web sitelerinde ve sosyal medya ağlarında farklı reklamlara sahip çevrimiçi kullanıcıları hedeflemektedir.
10. Konuşmalı Pazarlama
Konuşmalı pazarlama, birden fazla kanalda bire bir kişisel görüşme yapabilme, müşterileri nasıl, ne zaman ve nerede istediklerinde karşılayabilme yeteneğidir. Telefon konuşmalarına, metinlere, Facebook Messenger'a, e-postaya ve daha fazlasına uzanan, canlı sohbetten daha fazlasıdır.
11. Tartışmalı Pazarlama
Tartışmalı pazarlama, bir kitleyi kutuplaştırmayı amaçlamıyor. Bir görüşü belirtmek için dikkat çekici bir tekniktir ve markalar belirli ahlaki değerler hakkında verimli konuşmaları tetiklemek için kullanırlar. Son yıllarda, hassas sosyal meselelerle ilgili herhangi bir duruş tartışmalı pazarlama olarak kabul edilebilir.
12. Müşteri Pazarlaması
Müşteri pazarlaması, mevcut müşterilerinizi elde tutmaya, onları ürününüz veya hizmetinizle ve müşteri hizmetinizle sevindirmeye ve markanızla ilgili sözcüğü yayabilecek markanızın savunucularına dönüştürmeye odaklanıyor.
13. Dijital Pazarlama
Dijital pazarlama, elektronik cihaz veya internet kullanan tüm pazarlama çabalarını kapsar. İşletmeler, mevcut ve potansiyel müşterilere bağlanmak için arama motorları, sosyal medya, e-posta ve diğer web siteleri gibi dijital kanallardan yararlanır.
14. E-posta Pazarlama
E-posta pazarlama isteyerek e-posta bülteninize abone olan kişilere eğitici veya eğlenceli içerik ve tanıtım mesajları gönderiyor. E-posta pazarlamasını, müşterileri alıcının yolculuğu boyunca hareket ettiren içerikle beslemek için de kullanabilirsiniz.
15. Etkinlik Pazarlaması
Etkinlik pazarlaması, bir markayı, ürünü veya hizmeti tanıtmak amacıyla bir etkinlik planlamak, düzenlemek ve yürütmektir. Etkinlikler şahsen veya çevrimiçi olarak gerçekleştirilebilir ve şirketler bir etkinliğe ev sahipliği yapabilir, katılımcı olarak veya sponsor olarak katılabilir.
16. Deneyimsel Pazarlama
Deneyimsel pazarlama, bir marka ile hedef kitlesi arasında kalıcı duygusal bağlar oluşturan kişisel olaylar, deneyimler ve etkileşimlerdir.
17. Saha Pazarlama
Saha pazarlaması, satışların alıcının yolculuğunun son aşamasında müşterilere yaklaşmalarına yardımcı olmak için vaka çalışmaları, ürün genel bilgileri, rakip karşılaştırmaları ve daha fazlası gibi satış olanağı sağlayan içerikler yaratıyor.
18. Global Pazarlama
Küresel pazarlama, diğer ülkelerdeki potansiyel alıcıların ihtiyaçlarına odaklanmaktadır. Tipik olarak, küresel bir pazarlama stratejisi, bir işletmenin yeni pazar araştırması yapmasını, işletmenin ürününün başarılı olabileceği ülkeleri tanımlamasını ve ardından markayı bu toplulukların ihtiyaçlarını yansıtacak şekilde yerelleştirmesini gerektirir.
19. Gerilla Pazarlama
Gerilla pazarlama, izleyicilere yaratıcı ve düşük maliyetli bir şekilde ulaşmak, marka bilincini artırmak ve markanızla ilgili kelimeyi yaymak için yoğun trafiğe sahip fiziksel konumlarda cesur ve zekice bir marka aktivasyonu gerçekleştiriyor.
20. Etkileyici Pazarlama
Etkileyici pazarlama, sosyal medyada var olan aktif bir takipçiler topluluğuna girmek için tasarlanmıştır. Etkileyenler nişlerinde uzman olarak kabul edilir. Bu bireyler, ulaşmaya çalıştığınız bir kitle üzerinde büyük bir etkiye sahiptir ve bu alıcılara pazarlama konusunda yardımcı olabilir.
21. Bilgilendirici Pazarlama
Bilgilendirici pazarlama daha çok gerçeklere ve daha az duygulara odaklanır. Bu pazarlama taktiği, ürününüzün özelliklerinin ve avantajlarının müşterilerinizin sorunlarını nasıl çözdüğünü ve hatta ürününüzü rakiplerinizin ürünüyle karşılaştırabileceğini vurgulamaktadır. Her ne kadar bu tür pazarlama, istenen bir eylemi tetiklemek için gerçeklere ve rakamlara dayansa da, genellikle zorlayıcı bir şekilde çerçevelenmektedir.
22. İnteraktif Pazarlama
İnteraktif pazarlama, kitlenizin içeriğinizdeki görseller veya videolar ile etkileşime girebileceği yenilikçi bir pazarlama türüdür. Bu yeni pazarlama biçimi yaratıcılığınızı ortaya çıkarır ve sırayla izleyicinizin dikkatini çekmenin en iyi yollarından biri olarak taçlandırarak daha fazla sürükleyici hikaye anlatmanıza olanak tanır.
23. Çok kültürlü Pazarlama
Çok kültürlü pazarlama, bir markanın genel izleyicileri içinde farklı etnik kökenlere ve kültürlere sahip insanları hedef alan bir pazarlama kampanyası tasarlıyor ve yürütüyor. Sadece azınlık gruplarıyla ilişki kurmanıza ve irtibata girmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda etnik kökenlerini ve kültürlerini tanır ve çoğunluk gruplarının çoğu ülkenin tencereleri erittiğini ve bir ana etnik kökene veya kültüre hükmetmediğini fark etmelerine yardımcı olur.
24. Ortak Pazarlama
İş ortağı pazarlaması, ürün veya hizmetinizi başka bir müşteri havuzuna satmak için yeni iş ortakları çekiyor.
25. Kişiselleştirilmiş Pazarlama
Kişiselleştirilmiş pazarlama, kişiselleştirilmiş pazarlama mesajlarını potansiyel müşterilerinize dağıtmak için teknoloji ve veri analizinden yararlanır.
26. İkna Edici Pazarlama
İkna edici pazarlama, duygulara daha fazla ve gerçeklere daha az odaklanır. İzleyicinin bir şeyler hissetmesini, bu duyguları bir marka ile ilişkilendirmesini ve istenen bir eylemi tetiklemeyi amaçlamaktadır.
27. Ürün Pazarlama
Ürün pazarlaması, bir ürünü pazara sunmakta ve bunun için talebi arttırmaktadır. Bu, ürünlerin konumlandırılması ve mesajlaşmaya karar verilmesini, ürünün başlatılmasını, satış görevlilerinin ve müşterilerin faydalarını ve özelliklerini anlamalarını sağlar.
28. İlişkisel Pazarlama
İlişkisel pazarlama, uzun vadeli marka sadakati sağlamak için müşterilerle daha derin ve daha anlamlı ilişkiler geliştirmeye odaklanan bir pazarlama türüdür. İlişkisel pazarlama, kısa vadeli kazançlar veya satış işlemlerine odaklanmamıştır. Bunun yerine, uzun bir yolculuk için bir izleyici ve müşterilerinizi memnun etmeye odaklanmıştır.
29. Arama Motoru Pazarlaması
Arama motoru pazarlaması işletmenizin ürünlerinin veya hizmetlerinin arama motoru sonuç sayfalarında görünmesini sağlamak için arama motorları için içeriği optimize ediyor veya ücretli reklam kullanıyor.
30. Sosyal Medya Pazarlaması
Sosyal medya pazarlaması, markanızı ve ürünlerinizi Facebook, Instagram, LinkedIn ve Twitter gibi çeşitli sosyal medya platformlarında tanıtmak için içerik yaratıyor. Eşsiz içeriğiniz, yayınınızın erişimini artırmanıza yardımcı olmak için paylaştığınız belirli bir platforma göre uyarlanmalıdır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM