Pazarlama Takvimi

Planports Ekibi 02.03.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1910 kere okundu



PAZARLAMA TAKVİMİ

Araç kutunuzda sakladığınız şeyler pazarlama hedeflerinizin başarısında size yardımcı olabilir. Birincil ve en önemli araçlardan biri pazarlama takvimidir. Bir pazarlama takvimi, hiçbir şeyi unutulmayacak şekilde yapılandırılmış ve düşünülmüş bir şekilde kullanarak sizi hedefinize ulaştırmak için pazarlama araçlarınızı başlatmanıza yardımcı olur. Pazarlama takviminiz, planınız olarak işlev görür ve hangi mesajlaşmayı kullanacağınızı ve bu mesajı dağıtmak için nasıl ve hangi kanalları kullanacağınızı belirler.
Pazarlama takvimi sayesinde planlama, bütçeleme ve personel işlerinin halledildiğinden emin olabilirsiniz. Bu, yalnız başına, binlerce lira olmasa bile, yüzlerce tasarruf sağlayabilir.
Bir pazarlama takviminin anahtarı, sizin ve ekibiniz için işe yarayan bir takvim oluşturmaktır. Takviminizide esnek olun ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmekten çekinmeyin. Pazarlama takviminiz, tüm pazarlama çabalarınızı koordine etmenizi sağlamalıdır ve doğru şekilde yapıldığında, stratejinizi ve taktiklerinizi bütçelemenize yardımcı olacaktır. Yararlı bir araç olarak hizmet etmeli ve tamamlanması sıkıcı bir yük olmamalıdır.
Pazarlama Takvimi Nasıl Oluşturulur ve Nasıl Kullanılır?
Bahsettiğimiz gibi, özel ihtiyaçlarınızı karşılamak için pazarlama takvimleri oluşturulabilir. Gördüğümüz en başarılı pazarlama takvimleri, tüm pazarlama faaliyetlerinizi, her çeyrek için haftaya bölünmüş ayrıntılarla birleştiriyor.
İpucu: Boş bir 12 aylık takvimle başlayın ve sunduğunuz ürünlerin ve hizmetlerin satış döngüsünü ve mevsimselliklerini çizin. Bunu yapmak, hedef pazarınızın etrafında odaklanan mesajlaşma oluşturmak için temel oluşuma ve potansiyel müşterilerin sunduklarınızı aradıkları kilit zamanlarda terfi ettirmenizi sağlamaya yardımcı olacaktır.
Bir takvim en iyi şekilde belirlendiyse, özel promosyonları veya etkinlikleri heceleyerek kullanılacaktır. Bu, gelecekte pazarlamanızı planlamanıza yardımcı olur.
Tüm pazarlama çalışmalarınıza tam bir bakış attığınızdan emin olmak için pazarlama takviminize aşağıdakileri dahil edin.
  • Reklam Kampanyaları
  • Olaylar
  • İçerik Parçası
  • Halkla İlişkiler / Medya İlişkileri
  • Sosyal Medya Kampanyaları
  • E-posta pazarlama
  • Satın alma noktası görüntüler veya tabela çalışmaları
Bunu yaparak, planlamanızda tutarlılık oluşturabilirsiniz. Bu, birçok işletmenin tecrübe ettiği "bayram ve kıtlık" etkisine neden olan pazarlama kesintilerini önlemeye yardımcı olur.
Takviminizi oluştururken esnek olmayı unutmayın. Doğru ya da yanlış bir yol olmadığından emin olun, bu gerçekten sizin için neyin işe yaradığına bağlıdır. Pazarlama takviminizin amacı sonuç oluşturmaktır. Bu sonuçlarla eşleşen ilk parçadır.
Unutmayın, bu sadece bir şablondur; işinizin gereksinimlerine uyacak şekilde uyarlamak isteyeceksiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM