Satış Teklifi Nasıl Oluşturulur?

Planports Ekibi 24.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1193 kere okundu




SATIŞ TEKLİFİ NASIL OLUŞTURULUR?

Benzersiz bir satış teklifi veya benzersiz bir satış pozisyonu, işletmenizin, ürününüzün veya hizmetinizin rakiplerinizden ne kadar farklı olduğunu özetleyen bir ifadedir. İşletmenizi neyin daha iyi bir seçenek haline getirdiğini ve hedef müşterilerinizin sizi neden rekabet üzerinde seçmesi gerektiğini belirler.
Teklifiniz pazarlama hedeflerinize odaklanmanıza yardımcı olacak etkili bir araç olabilir ve oluşturduğunuz her pazarlama teminatının sizi rekabetten başarıyla ayırdığını doğrular. Teklifiniz, işinizi unutulmaz kılan markalaşmanızın önemli bir parçası olabilir.
Bu dört aşamalı alıştırma, şirketiniz, yeni ürününüz veya hizmetiniz için benzersiz bir satış teklifi yazmanıza yardımcı olacaktır.
Bir teklif yazmanın ilk adımı, bir adım geriye gitmenizi ve görev beyanınıza, iş planınıza, Pazar analizinize ve genel iş hedeflerinize dahil olan bazı temel bilgileri gözden geçirmenizi gerektirir.
İşletmenizin sattıklarını, kime sattığınızı ve neden sattığınızı özetleyen bazı ön soruları yanıtlayarak başlayın.
Örneğin, hareketli kutular satan bir şirket bunun gibi soruları derleyebilir ve cevaplayabilir:
  1. Hangi ürün veya hizmetleri satıyorsunuz? 
    Kutular ve hareketli malzemeler.
  2. Hedef kitleniz kim ? 
    Hareket eden ve paketlemek için kullanılmış kutuları aramak için çok zamana sahip olmayan yerel ev sahipleri.
  3. İşiniz ne iyi yapıyor? 
    Müşterilerimiz için satın alma işlemlerini kolaylaştırırken hızlı hizmet veriyoruz.
  4. En önemli müşteri odaklı iş hedefiniz nedir? 
    Müşterilerimize ihtiyaç duydukları hareketli malzemeleri hızlı, kolay ve uygun bir şekilde almalarını sağlamak.
Problem çözmek
Bir sonraki adım, hedef kitlenizin sorununu tespit etmek, ürün veya hizmetinizin bu sorunu nasıl çözdüğünü açıklamaktır.
Hareketli kutu satan örnek şirketimiz potansiyel müşterinin problemini, eşyalarını toplarken ve taşımaya hazırlanırken uygun kapları kolayca bulamaması olarak tanımlayabilir.
Farklılaştırıcıları tanımlayın
Bu adım, müşterinizin sorununa çözümünüzle ilgili ne olduğunu, rekabetinizin sunduğu çözümden farklı veya daha iyi olanı belirlemeye odaklanır. Burada tanımladığınız değer, müşterilerinizin sizi rakip yerine tercih etmelerinin ana nedenlerinden biri olacaktır.
Hareketli tedarik şirketimizin potansiyel farklılaştırıcıları daha güçlü kutular, daha ucuz kutular, eksiksiz paketleme çözümleri, aynı gün teslimat veya olağanüstü müşteri hizmetleri sunmaları olabilir.
Söz verin
Bu adım, önceki adımların en önemli unsurlarını, şirketinizin sunduğu değeri temsil eden özlü bir beyanda birleştirir. Teklifinizin esasen bir söz anlamına geldiğini, müşterilerinize verdiğinizi unutmayın.
Örneğin, hareketli tedarik şirketi, hareket etmeye hazır olan müşterilerini hedef alan ve hızlı bir şekilde çökmeyen kutulara ihtiyaç duyan, basitçe "24 Saat İçinde Sağlam Kutu" yazan bir teklif oluşturabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM