Planports ile Daha Kolay Satış Süreci

Planports Ekibi 02.04.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1517 kere okundu

PLANPORTS İLE DAHA KOLAY SATIŞ SÜRECİ

Planports ile satışlarınızı kolayca arttırabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken www.planports.com adresinden programa bir üyelik gerçekleştirmektir. Haydi satış adımlarını gelin beraber inceleyelim;

İlk yapmanız gereken şey müşteri ve tedarikçi listenizi oluşturmaktır. Planports’da bu işlemi kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz.

               

Sol menüden ‘’kişilerim’’ bölümüne tıklayarak sağ üst köşede karşınıza çıkan ‘’yeni’’ butonuna tıklayın.

 Sağ alt tuşa tıklayarak tercihinize göre firma veya şahıs ekleyebilirsiniz.

Ardından bir sonraki adımınız ürünlerinizi kaydetmek olmalıdır. Ürünlerinizi kaydetmek için de yine sol menüden ‘’stok’’ bölümüne tıklayıp ‘’ürün ve hizmetler’’ butonun basmak olacaktır.


Yine sağ üst bölümde görüldüğü gibi yeni butonuna tıklayın.


Karşınıza çıkan bu penceredeki ‘’yeni ürün ekle’’ butonuna tıkladığınız zaman ürün bilgilerinizi girerek ürününüzü kaydetmiş olacaksınız. Ayrıca kayıtlı ürünlerinizi de çok kolay bir şekilde ‘’hızlı güncelleme’’ butonuna basarak kolayca güncelleyebilirsiniz.

Yine sol menüdeki stok bölümünden depolarınıza ve stok hareketlerinize ulaşıp kolay bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.


Bu işlemleri kaydettikten sonra ürününüz artık pazarlamaya ve satışa hazır haldedir. Haydi, gelin beraber satış için ilk aşama olan görüşme ve etkinliklerin nasıl planlandığına bakalım;

Yine sol menüden ‘’etkinlik’’ butonuna tıklıyoruz.

Ardından karşımıza çıkan bu sayfada sağ bölümdeki yeni butonuna tıklıyoruz.


Yeni etkinlik ekleyebilir veya geleceğe dönük etkinlik planlayabiliriz.


Etkinlik ekle dediğimiz zaman karşımıza böyle bir sayfa açılır. Buradan etkinlik türü, katılımcı, etkinlik içeriği ve görüşmenin nasıl geçtiğine dair durum ekleyebiliyoruz. Ardından etkinliği kaydettiğimiz taktirde takvimimizde bu etkinliği ve ona dair notları görebiliyoruz.


Müşterimle çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiğimi varsayıyorum. Olumlu geçen her görüşme benim için bir satış fırsatıdır. Planports’da satış fırsatlarınızı kaydedip sürecini takip etmek çok kolay. Sol menüden satış fırsatları bölümüne tıklıyorum.


Karşıma çıkan bu sayfada sağ üstteki yeni butonuna tıklayarak satış fırsatı oluşturabiliyorum. Ayrıca oluşturduğum fırsatı ilk görüşmeden son adıma kadar evre evre takip edebiliyorum.

Bir sonraki aşamam teklif vermek olacaktır. Öncelikle sol menüden teklifler butonuna tıklıyorum. Teklif oluşturmadan önce teklif şablonu oluşturmam gerekiyor.


Teklif şablonu butonuna tıklıyorum.  Dilerseniz bizim sizle için hazırladığımız şablonlardan birini kullanarak teklif şablonunuzu hazırlayabilirsiniz.


Şablonunuzu oluşturduktan sonra teklifinizi hazırlayabilirsiniz.


İster satış teklifi hazırlayın ister satın alma teklifi her ikisini de hazırlamak Planports ile çok kolay. Teklifinizi oluşturduktan sonra müşterinize çok kolay bir şekilde iletebilir, gerekirse revize edebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz teklifiniz kabul edilirse teklifinizi kolayca satışa dönüştürüp faturalandırabilirsiniz. Bir sonra ki yazımızda ön muhasebe bölümümüzden bahsederken bu konuyu daha detaylı anlatacağız.


Sizde bu işlemleri Planports’un avantajlı dünyasında denemek için haydi  www.planports.com adresine gelin.


Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM