QR Kodu Nedir?

Planports Ekibi 30.12.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 985 kere okundu

QR KODU NEDİR?

QR kodlarını reklamlarda, etkinlik biletlerinde veya favori mağazanızın kapısında gördüyseniz, bu bulanık karelerin tam olarak ne yaptığını merak etmiş olabilirsiniz. Geleneksel barkodların iki boyutlu pikselli versiyonlarıdır ve pazarlama, kabul, nakliye ve ambalajlamada ve daha fazlasında kullanılabilirler.

QR Kodları Nasıl Çalışır?

Özel bir okuyucu veya cep telefonu tarafından taranan QR kodları, bir ürün, hizmet veya işletme hakkında daha ayrıntılı içerik açmanın bir yoludur. Herkes bunları oluşturabilir, diğer şeylerin yanı sıra bir web sayfasına, PDF dosyasına, uygulamaya, menüye veya ödül programına bağlayabilir. Kullanılan yazılıma bağlı olarak, QR kodları izlenebilir ve ayarlanabilir. Bir QR koduna bağlı içeriği, o kodla ilişkili URL'yi değiştirerek değiştirebilirsiniz.

QR Kodlarının Tarihçesi

QR Kodu Hızlı Yanıt anlamına gelir. 1994 yılında Japon şirketi Denso Wave tarafından daha fazla bilgi tutabilecek geleneksel barkoda alternatif olarak geliştirilmiştir.İlk olarak Japonya'daki otomobil endüstrisi tarafından kabul edildi, ancak Denso kullanımı için spesifikasyonları halka açık hale getirmeye karar verdiği için teknoloji hızla yayıldı.
Günümüzde, piyasadaki çoğu cep telefonu QR kodlarını kolayca okuyabilir. Yeni telefonlar artık doğrudan kamera uygulamasından yerleşik QR tarama sunuyor ve eski telefonlar için bir uygulama mağazasından indirebileceğiniz birçok QR okuyucu var.

İşletmeniz için QR Kodlarını Kullanma

QR kodları imalat, dağıtım, gıda, ilaç, seyahat, eğlence ve perakende satışlar gibi endüstrilerde kullanılabilir. Çok yönlü kullanımlardan biri, işletmenizi pazarlamak içindir. Pazarlama için QR kodlarını kullanmayı düşünüyorsanız, bazı seçenekler aşağıda verilmiştir.
QR kodlarını nasıl kullanmak istediğinize karar verdikten sonra, bunları oluşturmak için bir QR kodu oluşturucu seçmeniz gerekir. Bunları ücretsiz oluşturmak için kullanabileceğiniz bir sürü web sitesi vardır.
Çoğu cep telefonu QR kodlarını okuyabildiğinden, tek sınır yaratıcılığınızdır. QR kodlarının oluşturulması ucuzdur ve neredeyse her fiziksel ortama yazdırılabilir veya web sitelerine gömülebilir. QR kodlarının birçok pazarlama aracından biri olması gerektiğini hatırlamak önemlidir. Tüm müşteriler ve potansiyel müşteriler kodları kullanmaz, bu nedenle hedef kitlenize ulaşmak ve müşteri deneyimini derinleştirmek için başka yollara sahip olduğunuzdan emin olun.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM