Reklam Verme Yöntemleri

Planports Ekibi 05.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2540 kere okundu



REKLAM VERME YÖNTEMLERİ

Reklamcılık, bir işletmenin tüketiciye mesaj atması için binlerce farklı yol olmasından dolayı, oldukça karmaşık bir iletişim biçimine dönüştü. Bugünün reklam verenlerinin emrinde çok çeşitli seçenekler mevcut.
Tek başına internet, markalı videoların, afişlerin, reklam verenlerin, sponsorlu web sitelerinin, markalı sohbet odalarının ve çok daha fazlasının ortaya çıkmasıyla bunların çoğunu sağlayabiliyor.
İşte medya cephaneliğiniz için neyin mevcut olduğuna dair birkaç örnek:

Çevrimiçi Reklamcılık
İnternet üzerinden bir reklam görürseniz, çevrimiçi reklam olarak sınıflandırılır. Çevrimiçi reklamcılığın başka bir yolu, eski basılı reklam verenlerin ve sponsorlu içeriğin dijital varyasyonu olan yerel reklamcılıktır. Reklamları popüler web sitelerine ve sosyal medya sitelerine yerleştirmeyi içeren birçok dijital pazarlama stratejisi vardır.

Cep Telefonu ve Mobil Reklamcılık
Dijital reklamcılıkta baskın bir güç, cep telefonları gibi mobil cihazlar ve internet bağlantısı olan diğer taşınabilir elektronik cihazlar. Mobil reklamcılıktaki mevcut eğilimler, Twitter, Instagram, Snapchat, LinkedIn ve Facebook gibi sosyal medyaların büyük ölçüde kullanımını içerir. Mobil reklamcılık, çevrimiçi reklamcılığa benzer ve giderek daha fazla müşteriye ulaşmanın bir yöntemi olarak önem kazanmaktadır.

Basılı Reklam
Büyük bir satış şoförü olunca baskı, arka koltukta oturan yedek yardımcıdır. Ancak, reklamla ilgili kesin olan bir şey varsa, basılı reklamın hala etkili olduğudur. Tüketiciler dijital reklamlardan bıktıklarında, basılı parçalara dönüş ve sağladıkları dokunsal his ve kalıcılık kesinlikle kartlardadır. Genellikle, baskı üç alt kategoriye ayrılabilir:

1. Periyodik Reklamcılık
Dergi, gazete ya da düzenli aralıklarla çıkan başka bir şeyse, o zaman periyodik reklam kullanılır (yani basılı reklam). Onlarca yıl boyunca basılı reklamlar, reklam verenler ve müşterileri için altın standarttı. Büyük bir derginin merkezini ya da bir gazetenin arka kapağını almak için milyonlarca insanın mesajı gördüğü anlamına geliyordu.

2. Broşürler, El ilanları, Bildiriler ve Satış Noktası Reklamı
Bu medyanın bir kısmı gazete ve dergilerin sayfalarına yerleştirilebilse de, genellikle daha az görülme şansları olduğundan, ayrı bir varlık olarak ele alınmaktadır. Bir tezgâhta veya müşteri hizmetleri masasında oturan bir şeyden parlak bir araba broşürüne kadar, küçük baskı medyaları tüketiciyi daha ilgi çekici gelir ve uzun biçimli bir şekilde sunar. Basılı bir reklamda toplayabileceğinizden daha fazla bilgiye sahip olduğunuzda bu yaklaşımı kullanın.

3. Doğrudan Posta Reklamcılığı
Yukarıda belirtilen tekniklerden herhangi biri doğrudan postaya dahil edilebilir. Bu sadece basılan parçaların doğrudan tüketiciye postayla gönderildiği anlamına gelir. Bu, gemiyi önemsiz postaya çeviren aşağı pazarlama ajansları tarafından kötüye kullanılan ve kullanılmaya devam eden bir tekniktir. Ancak akıllıca tasarlandıysa ve uygulandıysa, doğrudan posta müşteriyi meşgul etmenin harika bir yolu olabilir.

Yayın Reklamcılığı
Televizyon ve radyo dahil olmak üzere kitlesel pazar iletişim biçimi, yayın reklamcılığı, yakın zamana kadar çok sayıda tüketiciye ulaşmanın en baskın yolu olmuştur. Yayın reklamcılığı, DVR'lerin popülerliğinden ve "reklam atlama" teknolojisinden muzdariptir. Ancak milyonlarca insana ulaşmak için hala etkili bir yoldur.

Sokak Reklamı
Ev dışında reklamcılık olarak da bilinen bu, tüketicilere evden uzaktayken ulaşabilecekleri herhangi bir reklam türünü tanımlayan geniş bir terimdir. Reklam panolarını, otobüs barınak afişlerini, uçak afişlerini ve büyük dijital panoları düşünün.

Kamu Hizmeti Reklamcılığı
Geleneksel reklamlardan farklı olarak, Kamu Hizmeti Reklamları öncelikle bir ürün veya hizmeti satmak yerine bilgilendirmek ve eğitmek için tasarlanmıştır. Bu tür reklamlar geleneksel olarak TV ve radyoda görünür, ancak çevrimiçi olarak da yoğun bir şekilde tanıtılır.

Ürün Yerleştirme Reklamı
Ürün yerleştirme, markalı malların ve hizmetlerin açık bir reklam olarak değil bir şov ya da film bağlamında tanıtılmasıdır. Daha önce bir film izlediniz ve merak ettiyseniz, "Vay, bu sahnede çok fazla Ford kullanıyorlar" veya "Bu TV şovundaki herkes Pepsi içiyor mu?" diye düşündüyseniz o zaman ürün yerleşimini fark ediyorsunuz demektir. Bu, filmlerin ve gösterilerin para kazanmasının bir yoludur ve reklam verenlerin hedeflenen bir demografiye ulaşmaları için harika bir yoldur.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM