Risk Analizi Nedir?

Planports Ekibi 05.11.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1114 kere okundu

RİSK ANALİZİ NEDİR?

Risk analizi, devlet kurumları ve işletmeler için tehlike riskini analiz etme, belirleme ve tanımlama sürecidir. Ayrıca bireyler, kasabalar, şehirler ve tüm ulusal ekonomiler için risk belirlemek amacıyla da kullanıyoruz. Spesifik olarak analiz, potansiyel doğal ve antropojenik olaylara bakar. Antropojenik olaylar, insan aktivitesinin neden olduğu olaylardır. Risk analizi hem nicel hem de niteldir.
Risk analizi iş, mühendislik, kamu politikası ve diğer birçok alanda karşılaştığımız belirsizliklerin ve risklerin sistematik bir şekilde incelenmesidir.
Hepimiz bir yarış pilotunun hayatının bir kütüphanecinin hayatından daha riskli olduğunu belirleyebiliriz. Bununla birlikte, aylık / yıllık sigorta primlerinin ne kadar olması gerektiğini hesaplamak o kadar kolay değildir. Sigorta şirketleri kapsamlı risk analizleri yaparlar. Teminatın sağlanıp sağlanmayacağını ve eğer öyleyse, hangi oranda olacağını belirlerler.
Risk analizi, gerçekte yer alan belirli bir eylem biçiminin altında yatan olasılığını incelemeyi içerir.
Finansta, öngördüğümüz gelecekteki nakit akışı akışlarının belirsizliğini ifade eder. Ayrıca, hisse senedi veya portföy getirisindeki varyansın ve gelecekteki potansiyel ekonomik koşulların varlığına da işaret eder.
Bütün büyük işletmeler minimum çeşit risk analizine ihtiyaç duyarlar. Örneğin, büyük perakendecilerin işsizliğin artmasından dolayı gelirlerin düşmesi ihtimalini hesaba katması gerekir.
Öte yandan, finansal kuruluşlar, yurtdışı kredilerinin döviz kuruna maruz kalmasına karşı yeterince koruma sağlamalıdır.
Çoğu ülkede, düzenleyiciler bankalarının risklerini tanımlamasını ve ölçmesini ister. 

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM