Satış İpuçları

Planports Ekibi 21.05.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1019 kere okundu
SATIŞ İPUÇLARI

Satış her küçük işletmenin önemli bir parçasıdır. Aynı zamanda birçok küçük işletme sahibi için ortak bir zorluktur. Satışlar küçük işletmenizde uğraştığınız bir şeyse, satış sürecini daha iyi anlamak ve satış becerilerinizi iyi ayarlamak için biraz zaman harcamak faydalı olabilir. Bazı uygulamalarla, süreçle sadece daha rahat değil aynı zamanda daha etkili olan daha iyi bir satış elemanı olabilirsiniz.
Burada, satış becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak, böylece ürünlerinizi ve hizmetlerinizi daha etkili şekilde satabileceğiniz bazı ipuçları, araçlar ve tavsiyeler bulunmaktadır.
Satış Döngüsünü Anlamak
Daha etkili bir satış elemanı olmak için ilk adım, satış döngüsü anlayışınızı yenilemektir. Süreci her başlattığınızda bilinmeyene atlamak yerine, tekrar eden etkinliklerle standart bir süreç gibi göründüğünde, daha yönetilebilir ve daha az ezici olabilir. Satış döngüsünün yeni müşteriden yönlendirmeler istemekten ilerlemeye devam eden yedi aşamasını tanıyın ve süreci sistematik hale getirmeye başlayın.
Satış döngüsünü sağlam bir şekilde anladıktan sonra, daha kısa ve daha hedefli hale getirmenin zamanı geldi. İstediğiniz en son şey, hiçbir zaman anlaşmayı bitiremeden devam eden bir satış döngüsü. Satış döngüsünü her adımda daha verimli hale gelerek ve zamanı buna göre ayarlayarak kontrol edebilirsiniz. Uygulama ile satış döngüsünün süresini kısaltabilir ve satışları daha hızlı kapatabilirsiniz.
Eşsiz Bir Satış Teklifi Yazma
Satışta çok yararlı bir başka araç, benzersiz satış teklifinizdir. Bir teklif, işletmenizin, ürününüzün veya hizmetinizin rekabetten nasıl farklı olduğunu belirten bir ifadedir. Teklifiniz, işinizi daha iyi bir seçenek olarak tanımlayan ve potansiyel müşterilerin sizi neden rakiplerinizin üzerinde seçmesi gerektiğini açıklayan satış adımınızın temel taşı olabilir.
Satış İtirazlarının Üstesinden Gelmek
Satış sürecindeki en yaygın engellerden biri satış itirazlarıyla ilgilenmektir. Bu zorluğun üstesinden gelmek için, satış itirazlarınızı belirlemenize yardımcı olacak bir plana ihtiyacınız var, böylece üstesinden gelmek için doğru argümanlar oluşturabilirsiniz.
Her satış süreci farklı olsa da, tekrar tekrar ortaya çıkacağını göreceğiniz birkaç ortak satış itirazı var. Üstesinden gelmek için doğru teknikleri kullanmak, satışı kapatmanıza yardımcı olabilir.
Başarıyla Müzakere
Pazarlık, satış sürecinin önemli bir parçası olabilir ve etkili bir şekilde müzakere etme yeteneği, birçok farklı iş ortamında yararlı olabilir. İyi bir müzakereci olduğunuzda, satış itirazlarından kaçınabilir, beklentilerinizi ve müşterilerinizi duyulmuş gibi hissetmelerini sağlayabilir ve satışları ilgili herkes için geçerli olan şartlarla kapatabilirsiniz.
Nasıl pazarlık yapılacağını bilmiyorsanız, satışları kapatmakla mücadele edebilirsiniz. Ne elde etmek istediğinizi bilmekle başlayın, önce en kolay meseleleri halledin ve aklınızdan taviz vermeyin.
Satış sürecini anlayarak ve mücadele ettiğiniz alanları uygulayarak, yalnızca ürün ve hizmetlerinizi daha fazla satma yeteneğine sahip değil, aynı zamanda daha güvenle yapma yeteneğine sahip olan daha iyi bir satışçı olabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM