Satış Performansını Arttırma Yöntemleri

Planports Ekibi 17.06.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 992 kere okundu

SATIŞ PERFORMANSINI ARTTIRMA YÖNTEMLERİ

Anlaşmayı sonlandırırken zihniyetiniz nihai sonucu büyük ölçüde etkileyebilir. Tutarlı satış performansıyla yüksek başarı sağlamak genellikle birkaç yıl alır. Henüz orada değilseniz, yıllık bir vizyon panosu oluşturmayı deneyin. Vizyon panosu, elde etmek istediğiniz şeyin ve neden bunu başarmak istediğinizin resimlerini ve cümlelerini bir araya getirdiğiniz yerdir. Kaçınılmaz çukurlarla karşılaştığınızda satış kariyerinizin nedenini hatırlamanıza yardımcı olur ve başarıyı görselleştirmek için güçlü bir egzersizdir.İş zekası veya bir işletmenin nasıl işlediğine ilişkin sahip olduğunuz anlayış düzeyi, ürün veya hizmetlerinizi konumlandırırken size güven verir. Satış performansınızı artırmak istediğinizde, iş zekasını güçlendirmek (özellikle satmakta olduğunuz dikey pazarda) kritik önem taşır.
Her gün iş zekasını geliştirmek için küçük adımlar atabilirsiniz. Güvenilir ticari yayınları okumayı veya daha derin bir anlayış için ilgili finansal raporları incelemeyi deneyin.



Satış performansındaki en büyük faktörlerden biri, doğru zamanda doğru işe odaklanmanızı sağlamaktır. İşi tamamlamak için zaman ayırmazsanız (takviminize koymak gibi) gerçekleşmesi olası değildir.Organizasyon sizin güçlü yanınız değilse, hızlı bir şekilde yardım alın. Organize bir ekip üyesinden, size bazı fikirler vermek için iş akışlarında size yol göstermesini isteyin. Çok sayıda önceliği dengelemeye çalışırken zihinsel kapasite harcıyorsanız, genel performansınızı engelleyebilecek beklentilerinize odaklanmak zordur.
Çoğu satış görevlisine, kotaya ulaşmalarına yardımcı olacak bir satış kotası ve etkinlik metrikleri atanır. Bazı kuruluşlar bu numaraları yayınlar, böylece satış görevlileri sonuçlarını yüksek performans gösteren kişilerle karşılaştırabilir.
Kişisel başarı tanımınızın akranlarınızdan farklı olabileceğini anlayın. Bu nedenle, sizin için en alakalı metriklere göre nerede durduğunuzu bilmek, bir satış uzmanı olarak performansınızı artırmak için önemli bilgilerdir.
Çoğu satış elemanı kotasını uzatmak ister, bu nedenle kota beklentilerini aşan kişisel hedefler belirlemek biraz boşluk sağlar. Eğer hedefleriniz yazılmazsa onlar hedef değil, hayallerdir.
Neyi başarmak istediğinizi, bunu nasıl başarmak istediğinizi tanımlamak ve daha sonra bu bilgileri yöneticilerinizle ve ekip üyelerinizle paylaşmak sizi sorumlu tutmanıza yardımcı olabilir.
Bir satış kariyerinin en önemli yanı, her aşamada öğrenilecek çok şey olmasıdır. Gelişiminizi hızlandırmanın en iyi yolu, belirli bir süre içinde hangi becerileri geliştirmek istediğinizi tanımlayan kişisel bir gelişim planı oluşturmaktır.
Her ay odaklanmak için bir veya iki belirli beceri seçmenizi ve zaman içinde iyileşme göstermek için attığınız adımları belgelemenizi öneririz.
Kuruluşunuz dışında bir satış koçuna sahip olmak değerli bakış açısı sağlayabilir. Deneyimli bir satış koçu, muhtemelen yöneticinizin atlayabileceği şekilde gelişiminizi destekleyebilecek daha fazla bant genişliğine ve değerli bir perspektife sahip olacaktır.
Başarınızı belgeleyin. İlerlemenizi kanıtlamak için satış performansınızı haftalık ve aylık olarak izleyin. Ayrıca, kendi ilerlemenizi izlemek, performansınız ve bunun satış organizasyonunuzun başarısı ile nasıl ilişkili olduğu konusunda üst düzey bir anlayış sağlayabilir.
Satışlarda başarılı olmanın tek bir yolu yoktur ve yaratıcı düşünme yeteneğiniz uzun vadede size iyi hizmet edebilir.
Satış performansı iniş ve çıkışlarla doludur ve birçok satış görevlisi zayıf yönlerini geliştirmeye odaklanır. Bireysel satış performansının iyileştirilmesi, ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, kazancınızı kutlamak anlamına gelir.
Bir hedefe ulaştığınızda veya bir beceriyi geliştirdiğinizde başarınızı menajeriniz veya ekibinizle paylaşın. Her kazanç önemlidir ve her birini kutlamak size devam etmeniz için gereken ivmeyi verir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM