Satışı Arttırmanın Püf Noktaları

Planports Ekibi 05.03.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1221 kere okundu


SATIŞI ARTTIRMANIN PÜF NOKTALARI

Satışlarınızı çarpıcı biçimde artırmak mı istiyorsunuz? Satış odağınızı yeni müşteriler çekmekten, kendini kanıtlamış müşterilerinizi tekrar satın almaya teşvik etmeye kaydırın. En iyi satış beklentisi, zaten dönüştürülmüş olan bir olasılıktır.
Şöyle düşünün; işletmeniz 1000 kişilik nüfusa sahip küçük bir kasabada bulunuyorsa ve o kasabada, erkek, kadın ve çocuk herkese bir zincir dişlisi satıyorsanız, 1000 zincir sattınız ve pazarınızı doyurdunuz . Dişli satış günleriniz bitti. Toplanıp devam etmenin zamanı geldi mi?
Satış çabalarınızı kanıtlanmış müşterilere odaklamaya başlarsanız, satışlarınızı çarpıcı biçimde artırabilirsiniz. Ve satışları artırmanın bu kesin yolları da müşteri sadakatini arttırmaya yardımcı olacaktır. Satışlarınızı artırmak için bu fikirlerin bir kısmını veya tümünü deneyin.
Satış ekibinize, satmak için bir neden verin. Satışları arttırmak için satış personeline güvenen bu kadar çok işletme neden teşvik programlarına sahip? Çünkü satış ekibine gezileri, TV'leri veya belirli bir satış eseri için ne anlama geldiğini öneriyoruz. Satış teşvik programınız “tatlı, basit ve ulaşılabilir” olmalıdır.
Temel olarak satış, hattınıza ilgili ürün ve / veya hizmetleri eklemeyi ve müşterilerin bunları satın almasını uygun ve gerekli kılmayı içerir. Sadece normal ürünlerinizin yanına daha fazla ürün yerleştirmek fazla bir şey yapmaz.
Bir promosyon veya satışınız varsa, müşterilerinize bunun hakkında bilgi verin. Geri dönecekler ve muhtemelen bazı arkadaşlarınızı da getirerek satışlarınızı daha da artıracaklar. (Ve unutma - müşterilerinize e-posta göndererek, onları arayarak veya sosyal medyada da yayınlayarak bilgi verebilirsiniz.)
Düzenli müşteriler ile diğer müşteriler arasında net ve belirgin bir fark olmalı, normal müşterilerinizin onlara değer verdiğinizi fark etmelidir. Tüm müşteriler “sokak dışı biri” olarak kabul edilirse müşteri sadakatini nasıl bekleyebilirsiniz? Düzenli müşterilerinize tebrik gibi küçük şeylerden, düzenli kredi veya indirim yapma gibi daha büyük avantajlara kadar, onlara değer verdiğinizi göstermenin her türlü yolu vardır.
Hepimiz müşteriye aşinayız, pek çok büyük işletmenin gerçekleştirdiği programları ödüllendiriyoruz. Ancak küçük işletmelerin müşteri ödül programlarına sahip olmamalarının da bir nedeni yoktur. Bir müşterinin doğum günündeki indirim kadar basit veya üründeki indirimler gibi çeşitli ödüller kazanan puanlar sistemi kadar karmaşık olabilir. Doğru yapıldığında, ödül programları gerçekten müşteri sadakati oluşturmaya ve satışları artırmaya yardımcı olabilir.
Neden bu kadar çok işletme, onlardan bir şey satın aldığınızda diğer ürünlerin ücretsiz örneklerini içeriyor? Çünkü satışları birçok yönden artırabilecek bir yöntemdir. Orijinal ürünü alan müşteri, yeni ürünün örneklerini deneyip beğenebilir ve bir kısmını da satın alabilir. Veya numuneyi, ürünü deneyecek, beğenebilecek ve şirketten başka ürünler satın alabilirler. En azından, orijinal müşteri şirketiniz hakkında sıcak düşünecek ve umarız diğer insanlara ürünleriniz hakkında bilgi verecektir.
Yeni müşterileri çekmek iyi bir şeydir. Ancak, yeni müşterileri çekmek, satışlarınızı artırmanın tek yolu değil ve aslında bununla uğraşmanın zor yoludur. Satış odağınızı mevcut müşterilerinize çekmek, satışlarınızı arttırmayı kolaylaştırabilir ve satışların tekrarlanmasına yol açan müşteri sadakatini artırabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM