SEO Hizmeti Nedir?

Planports Ekibi 06.03.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1420 kere okundu


SEO HİZMETİ NEDİR?

SEO hizmeti Arama Motoru Optimizasyonu olarak da bilinir. Geniş bir tanım olarak, arama motoru optimizasyonu, web sayfalarını arama motorlarına çekici kılan sanat ve bilimdir. Daha dar bir şekilde SEO, belirli sayfaları arama motorları için aynı anahtar kelimeler veya anahtar kelime öbekleri için yarışan diğer web sayfalarından daha çekici kılmak için arama motorunu etkilediği bilinen belirli faktörleri ince ayarlamaya çalışır.
Yüksek Arama Motoru Sıralaması, SEO Amacı
SEO'nun amacı, bir web sayfasını yüksek arama motoru sıralamasında elde etmektir. Bir web sayfasının arama motoru optimizasyonu ne kadar iyiyse, arama sonucu listelerinde elde edeceği sıralama o kadar yüksek olur. (SEO arama motoru sayfası sırada belirleyen tek faktör değildir unutmayın.) Bir sayfa için arama motorları kullanmak çoğu insan sadece arama sonuçlarının ilk sayfasına veya iki sayfasına bakmaktan ibarettir. Bir arama motoru, bu ilk iki sayfada listelenmek zorundadır ve sıralama ne kadar yüksekse, o kadar iyidir.
Arama motoru optimizasyonu yıllar içinde büyük ölçüde gelişti. SEO'nun ilk günlerinde web tasarımcıları, arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için anahtar kelimeleri web sayfası anahtar kelime meta etiketlerine ekliyordu. Günümüzde Google’nın web araması anahtar kelimeler meta etiketlerini yok sayar.
Güncel SEO Teknikleri
Mevcut arama motoru optimizasyonu, her web sayfasının uygun başlık etiketine sahip olduğundan ve içeriğin "ince" veya düşük kaliteli olmadığından emin olmak gibi tekniklere odaklanır. Yüksek kaliteli içerik orijinal, yetkili, olgusal, dilbilgisi açısından doğru ve kullanıcıların ilgisini çekebilecek düzeyde olmalıdır. Yazım ve dilbilgisi hataları olan, kötü düzenlenmiş makaleler, arama motorları tarafından indirgenir.
Ayrıca SEO için önemli olan "off-page" stratejileridir. Modern arama motorları sadece web sayfasını incelemek yerine, bir sayfaya bağlantı sayısı gibi diğer faktörleri de dikkate alır. Bir web sayfasına gelen bağlantılar ne kadar fazlaysa, arama motorlarında o kadar yüksek olacaktır.
Konuk blogları (başkalarının sitelerinde ve bloglarında çalışma yayınlamak) güvenli ve etkili bir bağlantı kurma yöntemidir.
Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+, Pinterest ve YouTube gibi sosyal medyada içerik paylaşılarak da bu işlem gerçekleştirilebilir. Sosyal medyada yoğun olarak paylaşılan içerik, arama motorları tarafından yüksek kalitede olduğuna dair bir gösterge olarak dikkate alınmaktadır. Sosyal medya hakkında daha fazla bilgi için bakınız:
Bağlantılar için ödeme yapmayın! Bu tür bir uygulama sitenizi Google’dan ve diğer arama motorlarından yasaklayabilir.
SEO uzmanlarının yaptığı şeylerden biri, arama motorundaki tüm değişiklikleri takip etmektir, böylece sayfaları buna göre optimize edebilirler. Ayrıca, farklı arama motoru gönderim politikalarındaki değişiklikleri de takip ederler.
Bir işletme web sitesi oluşturmak için bir tasarımcı seçtiğinizde, SEO sayfalarınıza yerleştirilmesi gerektiği için ona arama motoru optimizasyonu hakkında soru sormalısınız. Daha önce yayınlanmış sayfaları optimize etmek veya ince ayar yapmak hiç bir zaman geç olmasa da, sayfa ilk yazıldığında arama motoru optimizasyonunu eklemek çok daha kolay ve daha mantıklı olur.
Arama Motoru Pazar Payı
Araştırmalara göre, Google hala arama motorları pazarının yaklaşık% 73’ünü kapsar.
Google -% 72,47
Baidu -% 13,47
Bing -% 7,64
Yahoo! -% 4,74
Yandex -% 0,86
Sor -% 0,30
DuckDuckGo -% 0.22

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM