Satışı Arttırmanın Yolları

Planports Ekibi 09.08.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1124 kere okundu


SATIŞI ARTTIRMANIN YOLLARI


Günümüz piyasalarında rekabetin artmasıyla beraber müşteri kitlelerine hitap etmekte bir o kadar zor hale gelmiştir. Rekabetin arttığı bu ortamla işletmelerin de seçilebilir olması açısından müşteriyi cezbedecek yollar izlemesi gerekmektedir. Satışı arttırmanın birçok yolu vardır. Bu yazımızda satışlar nasıl arttırılabilir konusuna değineceğiz. Bu yolları maddeleştirecek olursak;

-Satış yapabilmenin ilk kuralı ödeve doğru çalışmış olmaktır. Yani müşterinize ürün veya hizmetiniz ile ilgili bilgileri doğru ve eksiksiz anlatmaya özen gösterin.
-Kendinizden emin ve özgüvenli olmalısınız. Yaptığınız işe öncelikle sizin inanmanız gerekir. Bu durum karşı tarafa da güven verecektir.
-Müşterinizin hoşuna gidecek özel sunumlar hazırlayın.
-Sektör içerisinde sizinle aynı işi yapan birçok firma var. Eğer siz bu firmaların ne anlattığınızı bilmezseniz kendinize özgü bir strateji belirleyemezsiniz. Yani rakiplerinizi kendi firmanızı takip edermişçesine sürekli incelemeniz gerekir.
-Müşteriyi tanımlamaya ve tanımaya çalışın. Her müşteriyi aynı kalıba alamazsınız. Müşteriyi tanıyıp karakterine göre bir yol izleyin.
-İlla firmanızın size hedef veya kota vermesini beklemeyin. Kendinize her ay veya yıl olarak ayrı ayrı hedefler belirleyin ve kendinizi gerçekleştirmeyi amaç edinin.
-Kendinize özgü satış evreleri belirleyin. Bu sayede satışta müşteri bazında hangi aşamada olduğunuzu görürsünüz ve müşteri takibi kolaylaşır.
-Müşteri tarafında gelebilecek olan itirazları belirleyin ki müşteri itiraz ettiği zaman hemen yapabileceğiniz makul bir açıklamanız olsun.
-Kendinize görev edinmeniz gereken bir diğer konu referans konusudur. Müşterilerinizden veya müşteri adaylarınızdan mutlaka referans isteyin.
-Müşteri kitlenizi doğru belirleyin.
-Yeni müşteriler kazanmaya çalışın. Portföyünüz geniş olsun.
-Mevcutta var olan müşterilerinizin sürekliliğini sağlayın ki memnuniyet oranınız artsın.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM