Satışta Başarı Teknikleri

Planports Ekibi 11.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1121 kere okundu



SATIŞTA BAŞARI TEKNİKLERİ

Bir satış uzmanının tipik bir günde yaptığı şeylerin listesi muazzam ve çok dinamiktir. Bir iş günü boyunca yapılması gereken bu kadar çok şeyle, satış uzmanlarının neden günlük öğütmelere yakalanmaları, odaklarını kaybetmeleri, satışlarını kaybetmeleri ve alt sonuçlarda bulunmaları şaşırtıcı değildir.
Gerçekten başarılı satış profesyonelleri, her gün işlerini geliştirmek, yeteneklerini artırmak ve daha fazla müşteri kazanmak için bir fırsat olduğunu biliyor. Bunu akılda tutarak, odaklarını 3 şeyle sınırlamayı öğrendiler. Her gün taahhüt ettikleri sadece 3 şeydir.

Bir iş günü içinde tamamlamanız beklenen birçok görevle boğulmuşsanız, bu 3'ü başarmanın sizi başarıya ulaşmak için yapmanız gereken her şeyi tamamladığını görecektir.
Yeni Bir Satış Döngüsü Başlat
Her gün, yeni bir satış döngüsüne başlayabilirseniz, potansiyel satış, ağ oluşturma, konferanslara katılarak ya da yönlendirmeler talep ederek, potansiyel satışlarla ilgili tam bir boru hattınız olacak ve ayın sonuna gelindiğinde bir anlaşmayı kapatmak için asla mücadele etmenize gerek kalmayacak. Tam bir boru hattına sahip olmak, sahip olduğunuz beklentilerle uğraşırken aşırı agresif olmanızı önler ve size daha fazla iç huzuru ve daha iyi bir genel tutum kazandırır.
Bir Satış Döngüsü Geliştirin
Hem çaylak hem de deneyimli satış profesyonellerinin kendileri için yarattığı en yaygın sorunlardan biri, yavaş bir ölüm için ölmek üzere satış fırsatlarını bırakmaktır. Genellikle korkudan, satış temsilcileri satış döngüsünü başlatmak için tüm adımları uygular ancak satış fırsatını bir sonraki adıma taşımak konusunda isteksizdirler.
Çok az sayıda satış fırsatı kendilerini ilerletir, ancak bunun yerine satış uzmanının onları bıraktığı satış adımında kalır. Günlük göreviniz, bir sonraki seviyeye taşınmamış en az 1 satış fırsatını belirlemek ve hareket etmeye odaklanmaktır.
Genellikle, bir satış döngüsünü ilerletmek için gereken tek şey, müşteriyle yapılan basit bir telefon görüşmesidir. Tehlike, yalnızca "her şey nasıl gidiyor?" diye sormaya kalkarsanız başlar. Sadece "merhaba" demek için arama yapan satış uzmanlarından çağrı almak için çok meşgullerdir. Müşterinin bir sonraki adıma geçmesi gerektiğine ve ne zaman onu aramanız gerektiğine karar verin. Başka bir deyişle, müşterinin sihirli bir şekilde ilerlemeye karar verdiğini ve görüşmeniz için telefonla beklediğini umarak arama yapın.
Satış Kapatın
Günlük 2 işin yapılması nispeten kolaydır ve çok fazla strese neden olmamalıdır. Son bir satış olan satış kapatma, biraz daha metanet alır. Zira eğer ilk 2 adımda iyi bir iş çıkmadıysanız ve bunları sürekli olarak yapmadıysanız işiniz biraz zordur.
Çoğu satış uzmanı için bir satışın kapanmasının stresli olmasının nedeni, satış hatlarını kapatmak için “sahip olduklarını” hissetmeleridir, çünkü yeterince potansiyel satış yoktur. Kapanma fırsatlarının her biri, kaybetme riski ve kaybedilmesi için çok önemlidir.
Potansiyel satışlar konusunda eksiksiz bir boru hattına sahip olmamak sizi ciddi bir dezavantaja düşürür ve kapanış toplantısı için elinizden gelenin altında bir gelir elde etmenize neden olur. Endişeli olacak, risk almaktan korkacak, daha az becerikli ve daha az etkili olacaksınız. Satışı tehlikeye sokan her şey bundan ibarettir.
Satış görevlilerinin öğrendiği yüzlerce kapanış tekniği var, ancak hiçbiri Varsayım Satışı kadar etkili değildir.
Satış talebinde bulunmadan önce bir satış yapıldığını varsayalım, sizden satış kazanmanızı talep eder ve sizi olumlu bir pozisyona sokar. Odak noktanız, hem sizin hem de müşterinin beklenenleri ve hak ettiklerini elde ettiği bir “kazan-kazan” üzerinedir.
Her gün yapılacak son şey bir satışı kapatmak; Bu, anlaşmanın kapatılması ve bir müşterinin satışını kaybetmesi anlamına gelebilir. Bazı satışlar kaybolacak ve bazı müşteriler sizden asla satın almayacak. Ancak, yeterli satış çevrimi varsa, kaybedilen bir satış acıtmasının çoğunu kaybedecek ve daha gerçekçi satış fırsatlarına daha fazla odaklanmanıza izin verecektir. Öyleyse dışarı çıkın ve bugün bir satışı kapatın.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM