WorpPress Nedir?

Planports Ekibi 12.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1180 kere okundu




WORDPRESS NEDİR?

WordPress ilk çıktığında, basit bir blog platformuydu. Ayrıca, daha önce kodlama bilgisi olmadan insanların kurabilecekleri ilk web sitelerinden biriydi.
Şimdi, WordPress sadece bir blog platformundan çok daha fazlasını içeriyor. Üyelik siteleri, e-ticaret siteleri, içerik siteleri ve daha fazlasını oluşturmak için çerçeve olarak kullanılabilir. Bu, “eklentiler” ve temalar tarafından size sunulan ek işlevlerin kullanılması yoluyla gerçekleşir. Eklentiler WordPress için, uygulamaların akıllı telefonunuz için yaptığı şekilde çalışır ve temalar sitenizin görünümünü oluşturur. WordPress, internetteki web sitelerinin %30’unu çalıştıracak kadar kullanışlıdır.
WordPress ile Para Kazanmak
WordPress ile bloglama yapmak temel strateji gerektirir. WordPress ile para kazanmak bir tür sihir değildir. Nasıl yapılabileceği hakkında bilgi edinmek için biraz disipline ve bazı Google aramalarına ihtiyaç vardır.
WordPress platformunu kullanarak bir işletme oluşturmanın birçok yolu olsa da, çoğu insan için WordPress bloguyla çevrimiçi para kazanmaya başlamanın en kolay yolu şudur:
  1. Sitenizde blog gönderileri şeklinde değerli içerikler oluşturun
  2. Ücretsiz pazarlama ve ücretli reklamcılık yoluyla bu içeriğe trafik alın
Bu para kazanma programlarının sitenizde kullanımı kolaydır. İşte üç parçanın her birinin temelleri;
1. Değerli İçerik Yaratın
Değerli içerik, insanların okumayı sevdiği içeriktir. Orijinal ya da iyi hazırlanmış olması gerekir. Değerli içerik birisinin sorusuna cevap verecektir. Değerli içerik genellikle eğlenceli, eğitici veya her ikisidir. Eminim çok fazla liste görmüş ve okumuşsunuzdur. “Muhteşem Bir Kedi Gözü Uygulamak için 10 Tavsiye” veya “Bebeğinizi Geceleri Uyutmak İçin Yedi Yol” gibi makalelerden bahsedebilirler. Nasıl yapılır makaleleri biraz daha açıklayıcıdır. Bir "nasıl yapılır" ile başlayan herhangi bir soru nasıl yapılır makalesinde cevaplanabilir. Bu, “Isıtma Faturalarınızda Nasıl Tasarruf Edilir” veya “Her Gece% 100 Daha İyi Nasıl Uyuyabilir” gibi bir şey olabilir.
Bir miktar içerik oluşturduktan sonra web sitenize trafik çekmeniz gerekir.
2. İçeriğinize Trafik Alın
Trafik sadece web sitenizi ziyaret eden insanları ifade eder. WordPress destekli bir web sitesine trafik çekmenin düzinelerce yolu var. Aşağıda listelenen beş yönteme bakın;
WordPress Sitenize Trafik Çekmenin 5 Yolu
  1. Arama motoru optimizasyonu: Aksi halde SEO olarak da bilinir. Arama motorlarının makalenizi arama sonucu sayfalarında listeleyeceği yerdir. Genellikle, arama motorlarında ilk sayfa listelemesini elde ettiğinizde en çok trafik alırsınız.
  2.  Forumlarda yorum yapma: Konunuzla ilgili forumlarda yorum yaparsanız ve bu şekilde yararlı bir şekilde yorum yaparsanız, imzanızdaki alakalı içeriğe genellikle bir bağlantı koyabilirsiniz. Bu gerçekten işe yarayabilir ve forum pazarlamasıyla ne kadar trafik alabileceğinize şaşıracaksınız .
  • Facebook'tan ücretli trafik: Facebook'ta gördüğünüz tüm sponsorlu yayınlar, web sitelerine trafik çekmek için ödeme yapan işletmelerdir. Facebook harika bir platformdur çünkü başlaması çok ucuzdur. Facebook'ta günde iki dolara kadar kampanya yayınlayabilirsiniz ve içeriğiniz yarı viral ise, web sitenize yapılan tıklamalar oldukça ucuz olabilir.
  1. Reddit: Muhakkak ki, web'de Reddit'ten daha fazla bir görüş alanı yoktur, ancak tutkuların yüksek olduğu yerlerde web sitenize tıklamalar olabilir. Forumlarda yorum yaparken yaptığınız tekniklerin aynısını kullanın, sık sık sitenize gelen trafiği görürsünüz.
  • Misafir ilanı: Burası, diğer insanların siteleri için ücretsiz olarak yazdığınız yerdir. Çok fazla iş gibi görünüyor, ancak çok fazla trafik olan bir siteye girebilirseniz, konuk köşesi canlı yayınlanmaya başladığında ve zaman içinde sabit miktarda trafik olduğunda trafik akışına neden olabilir.
3. WordPress Sitenizden Para Kazanmak
Bir WordPress sitesinden para kazanmanın ve bundan para kazanmanın yüzlerce farklı yolu vardır. Ancak, başlangıçta çoğu insan için en kolay olanı AdSense reklamları ve Amazon ortaklık programlarıdır. Google tarafından yürütülen AdSense, web sitenize reklam yerleştirmenizi ve insanlar reklamları tıkladığında ödeme almanızı sağlar.
Amazon'un ortaklık programı, Amazon'un taşıdığı herhangi bir ürüne bağlanmanıza izin verir ve insanlar satın aldıklarında size komisyon verir.
Bir WordPress sitesinden para kazanmak tamamen mümkündür. Genelde insanları bu sorunu çözmek için biraz zaman ve çaba harcar, ancak sahip olduğunuz bir siteden ilk parayı almaktan daha iyi bir his yoktur.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM