Satışta Başarılı Olmanın Yolları

Planports Ekibi 15.08.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1148 kere okundu
SATIŞTA BAŞARILI OLMANIN YOLLARI
 
Hedeflerinizle başlayın
Satış yapmayı öğreniyorsanız, en baştan başlayın. Hedeflerinizi bilmek ve onlara karşı performansınızı ölçmek (bundan sonra daha fazlası) başlamak için en önemli yerdir. Hedeflemeniz gereken gelir miktarını elde etmek için müşteri hedefinizi şirketinizin ürününün ortalama satış fiyatı ile çarpın.
Kişisel satış hedefleri belirlediğinizden emin olun. Bir satış görevlisi kuruluşunun ilk %2'sinde yer alır. Tutarlı bir deneyim sağlarlar ve yürütürler. Bu davranışlar ve eylemler genellikle sonuçlardan önce gelir.
Kuruluşunuzun ilk %2'si içinde olmayı hedefleyin. Yarın kolay olmayacak, ancak her zaman zirveye ulaşmak için çabalayın.

Satışın bir süreç olduğunu kabul edin
Satış bir sanat değildir. Satış bir bilim ve teknolojidir. Satışa bir süreç olarak bakmıyorsanız, tekneyi kaçırıyorsunuz demektir.
Satışlar hızla değişiyor, ancak bazı şeyler hep aynı kalıyor. Müşteri kazanmak için, onların ihtiyaçlarını ve ürününüze olan ilgilerini belirlemeniz, işlerinde ataleti ele almanız ve satış için bir zaman çizelgesi belirlemeniz gerekir. Bununla birlikte, şirketinizin huniden geçme şekli benzersiz olacaktır. Her satış sürecini aynı şekilde ele alırsanız, bir şeyleri kolayca gözden kaçırabilirsiniz. Her işletmenin bir sebepten dolayı kendi oyun kitabının olduğunu anlayın. Bu nedenle, bir olası müşteriyle telefona geçmeden önce, şirketinizin sürecini iyice anlamak için yöneticilerinizle konuşun.
Bu, ürününüzü nasıl konumlandıracağınızı öğrenmeyi, potansiyel müşterilerle konuşmak için stratejileri kazanmayı, temel değer önerilerinizi anlamayı ve herhangi bir başarılı satış sürecinin birkaç faktörünü belirtmek için ideal müşterinizin neye benzediğini keşfetmeyi içerecektir.

İş sancılarını belirleyin
Potansiyel müşterilerinizin iş sıkıntılarını tespit edebilmeli ve bunu fabrika işletmesi problemlerinden ayırt edebilmelisiniz.
Bir satış temsilcisi olarak, potansiyel müşterilerinizle güven oluşturmanız gerekir. Alıcılar, sorunlarını anladığınızdan ve çözmek için kaynaklara sahip olduğunuzdan emin olmalıdır. Ancak ilişkiniz satıştan sonra bitmiyor, ahlaki olarak sözünüze uymanız gerekiyor. Potansiyel müşterilerinizi ürününüze geçiş için hazırlayın ve onlara ihtiyaç duydukları tüm yardımı verin, elinizde mutlu bir müşteri olacak.

Her adımı ölçün
Yapmaya değer her şey ölçülmeye değerdir ve ölçülebilen her şey geliştirilebilirdir.
Hedeflerinizi belirlediğiniz zamanı hatırlıyor musunuz? Performansınızı onlara karşı ölçme konusunda fanatik olun. Kapanış stratejileriniz potansiyel müşterileri müşterilere dönüştürüyor mu? Değilse, bir şeyleri değiştirin.
Bu ay rakamlarınıza ulaşmak için çok geç olana kadar beklemeyin. Yaptığınız her şeyi ölçerseniz, sorunları ortaya çıktıkça çözebilirsiniz.
Bu gün ve çağda, çok sayıda koçluk kaynağı var. Zorlandığınız bir alan için yapılan basit bir Google araması, size yardımcı olabilecek büyük miktarda materyal getirecektir. Yöneticileriniz de size yardımcı olmaktan çok mutlu olacaktır, özellikle çok geç olmadan yardım istiyorsanız.

Doğru kişilere satış yapın
Bu ilke, gelen satış metodolojisinin merkezinde yer alır. Yüksek kaliteli ve yararlı içerik oluşturarak veya küratörlük yaparak ve potansiyel müşterilerin size gelmesine izin vererek zamandan tasarruf edecek ve satışları kapatma olasılığınızı artıracaksınız.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM