Satışta İkna Yöntemleri

Planports Ekibi 06.08.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 4612 kere okundu



SATIŞTA İKNA YÖNTEMLERİ


Günümüz şartlarında satış gücünüzü arttırmak istiyorsanız çeşitli stratejiler ve teknikler geliştirmeniz gerekir. Bu tekniklerde sizin müşteri üzerinde bıraktığınız etkiler çok önemlidir. Bu şekilde çeşitli ikna etme teknikleri vardır. Yazımızda bu ikna yöntemlerini inceleyeceğiz.

-Başarının ilk adımı her zaman ve her durumda olumlu olmaktan geçer. Her konuda olumlu izlenim vermeniz çok önemlidir. Ürününüzle alakalı, firmanız ile alakalı, veya hayat ile alakalı konularda her zaman olumlu olmalısınız. Olumsuz durumlarla elbette karşılaşacaksınız, fakat bu durumlarda bile elinizden geldiğince sorunları çözmeniz gerekir. Pozitif düşünceler bulaşıcıdır. Bunu sakın unutmayın! Sizin enerjiniz ve coşkunuz müşterinize yansıyacaktır, ve bu durumda karşınızdaki adayı ikna etmeniz daha kolay olacaktır.

-Bir diğer ikna yöntemi, zıt olayları kullanmaktır. Özellikle fiyat konusunda bu yöntem çok işinize yarayacaktır. Mesela müşterinize önce pahalı olan bir üründen bahsedin ve ardından asıl satmak istediğiniz ürünü ve fiyatını anlatın. Bu şekilde müşteriye fiyatınız uygun gelecektir.

-Yoğun müşterileri göz önüne alırsak, size ayıracakları 5 dakikaları bile yoktur bazen. O yüzden hızlı, akıcı ve pratik olmanız lazım. İhtiyaç noktasını bulup nokta atışı yapmalısınız. Yani kısaca önceden yapılmış bir hazırlığınız olsun.

-Satış yapmak, sahnede oyun icra etmeye benzer. Satış yaparken farklı bir karaktere bürünürsünüz. Müşteriyi ikna etmeye çalışırken, sunumunuzu iyi sergilemeniz gerekir. Çünkü insanlar ürünü satın almaz, onlara satış yapılır!

-İkna gücünüz yüksek ise müşteriyi memnun edebilirsiniz. Ve memnuniyet her zaman olumlu sonuçları doğurur.

-İkna etmeye çalışırken kanıtlamaya da başvurun. Müşteri emin olmadığı veya şüphe duyduğu bir ürünü almak istemez.

-Israrcı olun, müşteriye önemli olduğunu ve onu kazanmak istediğinizi hissettirin.

-Örneklendirme yaparken kişiselleştirin. Yani müşteri üzerinden örnekler verin.

-Müşterinize odaklanın ve gerçekten ne istediğini anlayıp, duruma göre nasıl ikna edebileceğinizi belirleyin.

-Son olarak zamanınızı iyi değerlendirin, yerinde ve zamanında vuruşlarda bulunun.
 
 

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM