Siber Güvenlik Nedir?

Planports Ekibi 21.10.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2264 kere okundu

SİBER GÜVENLİK NEDİR?


Siber güvenlik, bilgisayar sistemlerini, ağları, programları ve verileri siber saldırılara veya dijital saldırılara karşı koruma uygulaması anlamına gelir.
Siber, bilgisayarlar ve sanal gerçeklik ile ilgili veya onun karakteristiği ile ilgili anlamına gelen bir önek veya sıfattır. Sibernetik, canlılar yanı sıra iletişim ve otomatik kontrol cihazları veya makineleri bilimidir. Siber 1980'lerin başında sibernetik için kısa bir form olarak ortaya çıkmıştır.

Bu nedenle, siber güvenlik, bilgisayarları, bilgi teknolojisini, sanal gerçekliği vb. koruyan her şeyi ifade eder.

“Siber güvenlik, sistemleri, ağları, programları, cihazları ve verileri siber saldırılara karşı korumak için tasarlanmış teknolojilerden, süreçlerden ve kontrollerden oluşur.”

“Etkili siber güvenlik, siber saldırı riskini azaltır ve sistemlerin, ağların ve teknolojilerin yetkisiz kullanımına karşı korur.”

Siber güvenlik, Bilgi Güvenliği teriminin bir parçasıdır. Bilgi güvenliği, tüm dijital ve basılı kopya bilgi varlıklarını korumayı amaçlar.

Siber güvenlik ve siber saldırılara karşı koruma

Yeni teknoloji sonsuza dek bilgisayarları ve sistemleri bilgisayar korsanlarından, siber saldırılardan ve kötü amaçlı yazılım tehditlerinden korumaya çalışıyor. Örneğin, bir siber güvenlik köşesi, şirketlerin altyapılarını çalışanlar, müteahhitler ve diğerleri tarafından getirilen çıkarılabilir cihazlara yönelik kötü amaçlı yazılım tehditlerinden korumalarına yardımcı olabilir.Siber saldırı, bir bilgisayar ağını veya bilgisayar bilgi sistemini hedef alan her türlü saldırgan manevradır.

Siber saldırılar ayrıca kişisel cihazları, altyapıları ve tıbbi cihazları hedef alabilir. Tabletler, akıllı telefonlar dizüstü bilgisayarlar ve kişisel cihazlar gibi…
Altyapıyı hedef alan bir siber saldırı tüm bir şehri, bölgeyi ve hatta ülkeyi tahrip edebilir. Elektrik şebekemiz, demiryolu sistemlerimiz ve su temini, altyapıya örnektir. Elektrik, doğal gaz veya su olmayan binlerce veya milyonlarca insanı geride bırakan herhangi bir saldırı, özellikle kışın ölümlere neden olabilir.

Siber güvenlik, altyapımızın, kişisel cihazların, tıbbi cihazların vs. engellenmeden çalışmaya devam etmesini sağlamakla ilgilidir.

Siber suçluların bugün gizli bilgilere ulaşmasının en yaygın yolu kimlik avıdır. Meşru şirketlerden gelen e-postalar sahte bir web sitesine kötü amaçlı bir ek veya bağlantı içeriyor.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM