Şirket Misyonu Nedir?

Planports Ekibi 05.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 6473 kere okundu



ŞİRKET MİSYONU NEDİR?

Misyon ifadesi, bir şirketin temel amacının kısa bir açıklamasıdır. "İşimiz neden var?" sorusuna cevap veriyor.
Misyon, şirketin hem organizasyondaki hem de halka yönelik amacını ifade eder.
Misyon ifadeleri, aşağıda verilen örneklerden göreceğiniz üzere tarif ettikleri şirketler kadar çeşitlidir. Bununla birlikte, tüm görev beyanları "bir kuruluşun mevcut yeteneklerini, müşteri odaklılığını, faaliyetlerini ve iş makyajını " genel olarak tanımlayacaktır".
Bir Misyon İfadesi Neden Önemlidir?
Her işletme, hem kuruluştaki herkesin "aynı sayfada" olmasını sağlamanın hem de etkili iş planlaması için bir temel hizmet etmenin bir yolu olarak bir görev beyanına sahip olmalıdır.
Misyon ifadesi tanımının kendisi genellikle grup fikir birliği çabalarının sonucudur. Misyon ifadesi yazmak değerli bir ekip oluşturma alıştırması olarak görülür.
Misyon ifadeleri bir şirketin kamusal yüzünün bir parçası olduğu için, genellikle bir şirketin pazarlamasında da kullanılır. İşletmeler her zaman bunları web sitelerine, örneğin sık sık 'Hakkımızda' bölümüne dahil ederler .
Misyon ile Vizyon İfadesi Arasındaki Fark Nedir?
Misyon ile vizyon arasındaki fark şudur; misyon bir şirketin mevcut durumuna odaklanırken vizyon ifadesinin bir şirketin geleceğine odaklanmasıdır.
Şöyle düşün; misyon ifadesi "Biz kimiz?" vizyon ifadesi ise "Nereye gidiyoruz?" sorusuna cevap veriyor.
Misyon Belirlemenin Dezavantajı
Düzgün bir şekilde hazırlanmış misyon ifadesi bir kuruma stratejik bir odaklanma sağlayabilir ve çalışanları ortak bir hedefe doğru birlikte çalışmaya motive edebilir. Ne yazık ki, görev açıklamaları çoğu zaman çalışanların moralini olumsuz yönde etkileyebilecek en son terimlerden ve ticari jargondan oluşur ve gerçekçi veya ulaşılamaz hedeflere sahiptir. (Aslında, misyon ifadeleri, Dilbert gibi ticari çizgi romanların hedefidir.)
Tutarlı, gerçekçi bir görev bildirisine sahip olmak, çalışanlarınızı işe almak ve şirket hedeflerinize ulaşmak için çok önemlidir. Bunu başarmanın yolları şunlardır:
-Görev bildiriminin hazırlanmasında çalışan girişi / geri bildirimi olması
-Görev beyanında çalışanların yeteneklerini ve katkılarını açıkça tanımak
Misyon Örnekleri
İşte bazı tanınmış aktif şirketlerin misyonları:
Amazon: "Dünyanın en müşteri merkezli şirketi olmak; insanların çevrimiçi satın almak isteyebilecekleri her şeyi bulup keşfedebilecekleri bir yer inşa etmek."
Tesla: "Tesla'nın misyonu, dünyanın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırmaktır."
Apple:  "Apple, yenilikçi donanımı, yazılımı ve internet olanakları ile dünyadaki tüm öğrencilere, eğitimcilere, yaratıcı profesyonellere ve tüketicilere en iyi kişisel bilgi işlem deneyimini sunma konusunda kararlıdır."
Virgin Atlantic Airways: "...  insan ruhunu kucaklamak ve uçmasına izin vermek."
Tata Motors: "42 milyar dolarlık bir organizasyon olan Tata Motors Limited, geniş bir yelpazedeki otomobilleri, spor araçlarını, otobüsleri, kamyonları ve savunma araçlarını kapsayan bir portföyü olan lider bir küresel otomobil üreticisidir hem de dünya çapında 175'ten fazla ülkede. "

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM