Şirket Vizyonu Nedir?

Planports Ekibi 06.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 7610 kere okundu




ŞİRKET VİZYONU NEDİR?

Vizyon ifadesine bazen gelecekteki şirketinizin resmi denir ancak bundan çok daha fazlasını içerir. Vizyon beyanınız ilham kaynağıdır, tüm stratejik planlamanın çerçevesidir.
Vizyon ifadesi oluştururken yaptığınız şey, hayallerinizi ve işiniz için umutlarınızı dile getirmektir. Ne inşa etmeye çalıştığınızı ve gelecekteki eylemleriniz için mihenk taşı olarak hizmet ettiğinizi açıklar. Vizyon, bütün bir şirket veya bu şirketin tek bir bölümü için geçerli olabilir. Bir kuruluşun tamamı ya da bir kısmı için görüş vizyonu, "Nereye gitmek istiyoruz?" sorusuna cevap veriyor.
İşletmelerinizin gelecekteki başarısı için vizyonu yol haritası ile karıştırmayın. Bill Gates ilk başladığında öngördüğü şey, Microsoft'un bunu gerçekleştirmek için bir dizi adım değil, her ev ve işyerinde kişisel bir bilgisayar olmasıydı. Elon Musk'un vizyonlarından biri, insanlığın Mars'a seyahat edip orada yaşayabileceğiydi. SpaceX şirketi, sonunda bunun gerçekleşmesi için tasarlanan uzay aracı tasarlarken ve başlatırken, uzay aracı tasarımları vizyon ifadesinin bir parçası değildir.
Yani, Bay Musk, Mars'a seyahat etme fikrine odaklanmayı seçmeden önce bir zanaat tasarlamış olması gerekmemişti; Gates'in, vizyonunu oluştururken şirketinin nasıl pazarlanacağını ve her eve bir bilgisayar teslim edeceğini dahil etmek zorunda değildi.
Vizyon, ayrıntılara bağlı değildir. Vizyon ifadesi yükselmekle ilgilidir; vizyona ulaşmak için yolların ve araçların gözetilmesi peşinden gelir.
Vizyona Sahip Olmak Neden Küçük İşletmeleriniz İçin Bu Kadar Önemli?
Vizyon size oraya nasıl gideceğinizi söylemezken, iş planlamasının yönünü belirler. Bu, özellikle işletmeler için çekici olanı yaratır çünkü işletmelerin başarısız olmasının nedeni iş planlamasının olmamasıdır. Ve bir vizyonu ifade edebilmek ve paylaşabilmek güçlü bir iş liderinin belirleyici özelliklerinden biridir.
Bir şirket vizyonu beyanına sahip olmak ayrıca küçük işletmenizin pazarlamasına odaklanma sağlar; vizyon ifadesi, vizyona göre kontrol edilebilecek pazarlama kampanyalarını ve mesajlarını teşvik edecektir.
Vizyonun Misyondan Farkı Nedir?
Misyon ifadesinin aksine, vizyon ifadesi müşterileriniz veya sizin ve şirketinizin diğer üyeleri içindir. Misyon ifadesinin amacı, dünyaya her gün ne yaptığını ve nasıl yaptığını anlatmaktır. Vizyon ifadesi rüyadır; misyon ifadesi amaçlanan gerçekliktir.
Örnek Vizyon İfadeleri
Amazon.com: Vizyonumuz dünyanın en müşteri odaklı şirketi olmak; İnsanların çevrimiçi satın almak isteyebilecekleri her şeyi bulmaya ve keşfetmeye gelebilecekleri bir yer inşa etmek.
Bata Ayakkabı: Faaliyet gösterdiğimiz ülke, kültür ve çevreye olan bağlılığımızı koruyarak, temel faaliyet alanımız olan ayakkabılarla dinamik, yenilikçi ve pazar odaklı bir yerli üretici olarak büyümek.
Harley-Davidson: Motosiklet deneyimindeki hayallerini gerçekleştirmek.
IKEA: Birçok insan için daha iyi bir günlük yaşam yaratmak.
Microsoft: Dünyanın dört bir yanındaki insanların tüm potansiyellerini anlamalarına yardımcı olmak.
Nordstrom: Müşterilere mümkün olan en çekici alışveriş deneyimini vermek.
Shopify.com: Ticareti herkes için daha iyi hale getirmek.
Starbucks: İnsan ruhuna ilham vermek ve beslemek için - her seferinde bir kişi, bir fincan ve bir semt.
Uber: Ulaşımı, her yerde, herkes için akan su kadar güvenilir yapmak.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM