Sosyal Duyarlılık Nedir?

Planports Ekibi 14.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 8946 kere okundu




SOSYAL DUYARLILIK NEDİR?

İlk sosyal medya uygulamasının tanıtımıyla birlikte, bildiğimiz yaşam şeklimiz değişti. Sosyal medyanın tepesinde kalmak göz korkutucu bir görev olabilir. Mükemmel içerik üretmek, müşterilerinizle etkileşimde bulunmak, markanız ve endüstriniz hakkında söylenenleri düzenli aralıklarla izlemek ve her yeni dijital platformda hızlıca ustalaşmak zorundasınız. Sosyal medya çabalarınızın işiniz için anlamlı sonuçlar üretip üretmediğini de söylemek zor olabilir. Ancak, yalnızca yeni araç ve kavramlarla güncel kalmak değil, aynı zamanda çabalarınızı doğru bir şekilde ölçmek de çok önemlidir.
Bunu başarmak için sosyal medyadaki doğru ölçümleri izlemeniz gerekiyor. En önemli ölçümlerden biri sosyal duyarlılıktır.
Sosyal Duyarlılık Neden Bu Kadar Önemlidir?
Sosyal duyarlılık, sosyal medyanın bahsettiği duyguları ölçmenin bir yoludur. Bu, gerçekleşen konuşmanın tonunu ölçebileceğiniz bir yöntemdir. Bu kişi memnun mu, mutlu mu, kızgın mı, yoksa rahatsız mı? Bir şeyin trend olduğunu bilmek yeterli değil. Duygu, sosyal medyaya içerik ekler. Bir düşünce olmadan, veriler kolayca yanıltıcı olabilir. Örneğin, şirketiniz yeni bir ürün piyasaya sürüyorsa ve büyük miktarda söz alıyorsa, ürünün otomatik olarak alındığını otomatik olarak varsayabilirsiniz.
Bununla birlikte, bu yayınların bazılarının veya çoğunun negatif olmasının belirgin bir olasılığı vardır.
Sosyal Duyarlılık Nasıl Ölçülür?
Şirketinizin büyüklüğüne ve sahip olduğu sosyal medya paylaşımlarına bağlı olarak, büyük bir girişim olabilir. Kapsamlı bir gözden geçirme her gönderinin okunmasını ve her gönderinin tonuna göre sayısal bir puan verilmesini içerebilir.
Neyse ki, hissiyatı ölçmek ve izlemek için bir dizi araç var. Birçoğu ücretsiz veya en azından ucuz. Birçok sosyal medya platformu bazı duyarlılık analizleri sunar. Örneğin, bir müşteri Target'ta alışveriş yaparken bir deneyim hakkında tweet attığında, kullandıkları açıklayıcı kelimelere dayanarak duyarlılık belirlenir. "Hedefte büyük pazarlık" olumlu bir duyguya sahip olarak tanımlanırken, "Hedefte Kötü müşteri hizmetleri" olumsuz olarak kaydedildi.
Anlamsal Çözümlemeye Karşı Sosyal Duyarlılık
Sosyal duyarlılık ve anlamsal analiz benzer olsa da, bazı temel farklılıklar vardır. Anlamsal analiz en iyi şekilde “anahtar kelime analizi” olarak tanımlanır, ancak “konu analizi” olarak da düşünülebilir.
Anlamsal analiz, dilin anlamını ve dilin nasıl anlaşıldığının incelenmesidir. Örneğin, birisi “muz” kelimesini söylediğinde, belirli bir muz markası anlamına mı geliyor , yoksa sadece genel olarak mı konuşuyor? Büyük miktarda metinden yararlı, alakalı bilgiler çıkarmak ve yabancı kelimeleri ve bölgesel ortak konuşmaları analiz etmek için semantik analizi kullanabilirsiniz.
Sosyal Duyarlılığı Kullanmanın Dört Yolu 
Markanızın Sağlığını Değerlendirme:  Müşterilerin markanız hakkındaki duygularını anlamak için, sosyal duyarlılığı düzenli olarak analiz etmek önemlidir. İnsanların şirketiniz, ürününüz veya hizmetiniz hakkındaki duygularını anlamanıza yardımcı olan önemli bir alıştırmadır. Her yazıyı analiz etmeden markanızın sağlığına dair basit bir genel bakış elde etmek için otomatik bir duyarlılık analizi aracı kullanabilirsiniz.
Bir Krizle Başa Çıkma:  Sosyal duyarlılık sizi markanızın sağlığında çarpıcı değişimlere işaret eden işaretler konusunda ipucu verebilir. Markanızla ilgili olumsuz yazılardaki bir ani yükseliş krizi gösterebilir. Halkla ilişkiler departmanınız, sorunun kökenini bulmak için sosyal duyarlılık araçlarını kullanabilir ve olumsuzluğa karşı koymak için bir kriz iletişim planı oluşturabilir.
Rekabeti Araştırmak:  Sosyal duyarlılık, ürün veya markanızın rakiplerinize kıyasla nasıl algılandığını ortaya çıkarmak için yararlı bir araçtır. Rakiplerinizin ilgili duygularını anladıktan sonra, markanızla ilgili sohbeti artırmanın yollarını stratejiler ile oluşturabilirsiniz.
İleriye Doğru Hareket Etme:  Bu güçlü sosyal duyarlılık ölçme araçlarını kullanarak, markanızla ilgili sürekli değişen konuşmaya ayak uydurabilir ve alakalı kalabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM