Telefonda Satış Yapma Teknikleri

Planports Ekibi 11.09.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1779 kere okundu

TELEFONDA SATIŞ YAPMA TEKNİKLERİ

Satış söz konusu olduğunda sıcak satış ve soğuk satış olarak iki kalemde incelememiz gerekir. Sıcak satış dediğimiz yöntem müşteri ile birebir yüz yüze yapılan satıştır. Soğuk satış ise fiziksel görüşmenin olmadığı mail veya telefon yoluyla yapılan satıştır. Günümüzde ise telefonla satış oldukça üst düzeydedir ve büyük bir pazara sahiptir. Tabi ki dikkat edilmesi gereken önemli noktalar da vardır.

-Öncelikle aradığınız müşterinin doğru kişi olduğundan emin olun.
-Her zaman canlı ses tonu ile konuşun.
-Çok hızlı konuşmamaya özen gösterin.
-Bir metine bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Doğaçlama görüşün.
-Birçok kez arama provası çalışın, bu sizi rahatlatacaktır.
-Eğer aradığınız kişinin ismini bilmiyorsanız konuşmaya ismini öğrenmekle başlayın.
-Müşterinizin zamanı çok kıymetli olacaktır, bu yüzden sizi de bu kıymetli zamanın bir parçası yapmasını sağlayın.
-İnsanlar ihtiyaçları olmayan bir şeyi satın almazlar. Yani müşterinize ihtiyaç analizi yapın ve bu doğrultu da ürünlerinizi sunun.
-Müşteriye asla ‘’lütfen alın’’ gibi yalvarma cümleleri kullanmayın. Bu durum sizin ile alakalı iyi izlenimler bırakmayacaktır.
-Gerekli durumlarda referans kullanmaktan çekinmeyin.
-Telefon görüşmeleri yapıyor olabilirsiniz ama yine de mutlaka konuşurken yüzünüz gülmeli.
-Müşterinize konuşma hakkı verin hatta bırakın o sizden daha fazla konuşsun. Unutmayın biri size ihtiyacı ile alakalı detay veriyorsa sizden yardım bekliyordur demek ki.
-Telefon ile satışın en önemli noktası müşteriye güven vermektir. Müşteri sizden şüphe duyarsa ürününüz ile ilgilenmeyecektir.
-Müşteriye her anında yardım etmeye açık olduğunuzu hissettirin. Bütün irtibat ve iletişim bilgilerinizi eksiksiz paylaşın. Bu durum güven duygusunu pekiştirecektir.
-Elbette itirazlar gelecek. Önemli olan bu itirazları tatmin edici cevaplarla karşılamaktır. Gerekirse başka bir arkadaşınız veya yetkiliniz ile görüştürün ki büyük bir ekiple çalıştığını anlasın.
-Bir de müşteriyi doğru saatte arama gibi bir olgu var. Öncelikle bunu kavramanız gerekir. Örneğin aradığınız yer bir iş yeri ise en doğru saatler sabah 10:00 ve 15:00 arasıdır. Fakat eğer bir kişiyi veya ev numarasını arıyorsanız doğru saatler 12:00’den sonraki saatlerdir. Bu şekilde iletişimi daha rahat sağlarsınız.
-Müşteriyi aradığınızda ‘’müsait misiniz?’’ cümlesini kurmayın. Çünkü size ne olursa olsun ya ‘’çok müsait değilim ‘’ ya da ‘’müsait değilim’’ diyecektir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM